Λειτουργία Διαπεριφερειακού Γυμνασίου εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης για τους μαθητές/τριες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας ανέλαβε την οργάνωση του Διαπεριφερειακού Γυμνασίου εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης για τους μαθητές/τριες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν δύνανται να παρακολουθήσουν δια ζώσης τα μαθήματα του σχολείου τους. Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται από εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε ειδική άδεια λόγω των υγειονομικών συνθηκών. Στα τμήματα του Διαπεριφερειακού Γυμνασίου εξΑΕ φοιτούν μαθητές και διδάσκουν εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από έγκριση της Γενικής Γραμματέως Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αναστασίας Γκίκα. 

Την ομαλή λειτουργία των τμημάτων και την παιδαγωγική, επιστημονική και τεχνική υποστήριξή τους έχουν αναλάβει οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Μακεδονίας, Νικόλαος Ποζουκίδης, Δημήτριος Τζήμας και Χαράλαμπος Αποστόλου για την Α’, Β’ και Γ’ τάξη αντίστοιχα. 

Τα μαθήματα στα τμήματα του Διαπεριφερειακού Γυμνασίου εξΑΕ ξεκίνησαν στις 26 Οκτωβρίου 2020 και υλοποιούνται καθημερινά από τις 8:15 μέχρι τις 14:00. Η υλοποίηση των μαθημάτων συνεχίζεται με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχή των μαθητών. 

Ευχαριστούμε τις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης, τις Δ/νσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές/τριες και τις οικογένειες τους για τη συνεργασία τους. Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους. 

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.