Προκατασκευασμένα σπίτια: Δομικά υλικά, τρόπος κατασκευής και σημαντικά πλεονεκτήματα



Όλο και αυξάνονται οι ενδιαφερόμενοι που προτιμούν τα προκατασκευασμένα σπίτια από το χτίσιμο ενός σπιτιού από την αρχή. Οι διαφορές είναι πολλές και πολλές από αυτές υπερτερούν και γέρνουν προς την μεριά των προκάτ.

Η μεγαλύτερη διαφορά είναι το ότι τα προκάτ παραλαμβάνονται έτοιμα από το εργοστάσιο παραγωγής. Κάθε κομμάτι τους έρχεται έτοιμο στο οικόπεδο και ενώνεται με όλα τ’ άλλα συνθέτοντας ένα ολοκληρωμένο σπίτι που δεν του λείπει τίποτα.

Τύποι προκατασκευασμένων σπιτιών 
  • Λυόμενα: Είναι αυτά που αποσυναρμολογούνται και μεταφέρονται σε άλλη τοποθεσία
  • Σταθερού τύπου: Τα μόνιμα που παραμένουν σε μία τοποθεσία εσαεί

Διαχωρισμός, μπορεί να γίνει και ανάλογα με το δομικό τους υλικό:

  • Σε ελαφριές κατασκευές (π.χ. ξύλο)
  • Σε βαρέως τύπου (π.χ. μπετόν)
Κατασκευή και πλεονεκτήματα διαφόρων υλικών

Οι κατασκευές συναρμολογούνται με βίδες συγκεκριμένων προδιαγραφών ή με άλλους τρόπους όπως η συγκόλληση κομματιών αν αυτά είναι μεταλλικά.

Κάθε δομικό υλικό έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Το μπετόν και το ξύλο είναι δύο υλικά που μπορούν να καλύψουν πολλές ανάγκες.

Το μπετόν προσφέρει αντισεισμικότητα, αντιστέκεται στην μούχλα, είναι ηχομονωτικά, έχουν καλές ιδιότητες στην πυρασφάλεια και θεωρείται μία πολύ υψηλής ποιότητας κατασκευή.

Το ξύλο από την άλλη είναι η πιο οικονομική επιλογή, ιδανικό για άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες, προσφέρει άριστη θερμομόνωση και είναι 100% οικολογικό.

Συνολικά πλεονεκτήματα προκατασκευασμένων σπιτιών:

  • Είναι πολύ οικονομικά: Το κόστος φτάνει έως και 40% πιο κάτω από τις συμβατικές κατοικίες. Το κόστος μπορεί να αυξομειωθεί ανάλογα με το πάχος της τοιχοποιίας. 
  • Το κόστος είναι προκαθορισμένο και δεν αλλάζει 
  • Υπάρχει ένας προκαθορισμένος χρόνος παράδοσης που δεν υπερβαίνει τους 5 μήνες
  • Η ποιότητα του σπιτιού που πρόκειται να ανεγερθεί είναι 100% ελεγχόμενη. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια κατασκευής μπορείτε να επιλέξετε τα ποιοτικότερα υλικά της αγοράς

Δείτε περισσότερα για τα προκατασκευασμένα σπίτια από την εταιρεία ΑΣΣΟΣ στην Θεσσαλονίκη – http://www.prokat-assos.gr/ 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.