Ποια στοιχεία είναι αυτά που πρέπει να έχει μια επιγραφή για να προσελκύει πελάτες;



Είναι γεγονός ότι οι επιγραφές  είναι ένας εξαιρετικά διαδεδομένος τρόπος διαφήμισης, επομένως πρέπει να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία θα έχουν αποτέλεσμα να ελκύονται όλο και περισσότεροι πελάτες. Οι επιγραφές όπως επισημαίνουν ειδήμονες στον τομέα της διαφήμισης, είναι ένας τρόπος marketing, που τα τελευταία χρόνια έχει υποτιμηθεί. 

Ωστόσο, όπως εξηγούν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα tips τα οποία αν ακολουθήσουν οι επιχειρηματίες, τότε η επιγραφή θα τους επιφέρει μεγάλο κέρδος. Όλα άλλωστε εξαρτώνται από την ψυχολογία του πελάτη και με ποιόν τρόπο θα τον προσεγγίσουμε. 

Συμβουλή 1η: Σκεφτείτε το χρώμα που πρέπει να έχει η επιγραφή σας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί καταναλωτές έχουν συνδέσει στο μυαλό τους μάρκες προϊόντων με συγκεκριμένα χρώματα. 

Κάτι ανάλογο πρέπει να κάνετε και εσείς. Όσο πιο αντιπροσωπευτικό των προϊόντων σας είναι το χρώμα της επιγραφής σας, τόσο πιο πολλοί πελάτες θα επισκέπτονται το κατάστημά σας. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επιγραφή των MacDonald’s ή ακόμα και αυτή της Apple. Οι καταναλωτές δεν πρόκειται ποτέ να τις μπερδέψουν και πάντα τις αναγνωρίζουν και ξέρουν τι πρέπει να ψάξουν.  

Συμβουλή 2η: Πρέπει να υπάρχει μεγάλη αντίθεση ανάμεσα στα χρώματα της επιγραφής και στο λογότυπο που θα αναγράφεται. Όσο μεγαλύτερη αντίθεση τόσο το καλύτερο, καθώς αυτό προσελκύει περισσότερο τους καταναλωτές. 

Ένας all time classic συνδυασμός είναι αυτός του λευκού με το κόκκινο, για αυτό άλλωστε πολλές εταιρείες, όπως η coca-cola  έχουν επενδύσει σε αυτόν και έχουν ανταμειφθεί. 

Συμβουλή 3η: Όσο μεγαλύτερο μέγεθος, τόσο το καλύτερο! 

Το μέγεθος της επιγραφής πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να μπορούν να τη διαβάσουν ακόμη και αυτοί οι οποίοι βρίσκονται καθ’ οδόν για την εργασία τους ή για το σπίτι τους. 

Όπως επισημαίνουν ειδήμονες του είδους καλό είναι να υπάρχει μια γραμματοσειρά, ειδάλλως οι πελάτες δυσκολεύονται να διαβάσουν την επιγραφή,  όταν βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση. 

Για οποιαδήποτε απορία έχετε αναφορικά με την κατασκευή διαφημιστικών επιγραφών η CWorks θα σας δώσει τις απαντήσεις που ψάχνετε!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.