Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ενισχύθηκε το κοινωνικό κράτος με την ψήφιση σχετικού ν/σ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων»Η αναξιοπιστία της αξιωματικής -κυρίως- αντιπολίτευσης, αναδείχθηκε περίτρανα σε μία ακόμα νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα.

Κι όμως, ο ανίκητος στην παροχολογία Σύριζα, δεν είχε το πολιτικό θάρρος να υπερψηφίσει επί της αρχής ένα νομοσχέδιο, το οποίο περιελάμβανε πληθώρα θετικών ρυθμίσεων και παροχών για την κοινωνία, ιδίως για τις πιο ευάλωτες ομάδες, όπως μέτρα για: την παιδική προστασία, την αναδοχή και την υιοθεσία, το διακανονισμό αποπληρωμής ασφαλιστικών οφειλών εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών, τον διπλασιασμό του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για τον Δεκέμβριο για 500.000 δικαιούχους και την επέκτασή του για άστεγους και κακοποιημένες γυναίκες, την ενίσχυση προνοιακών δομών, το ακατάσχετο παροχών σε οικονομικά αδύναμους υπερήλικες και σε ομογενείς πρόσφυγες, την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση επαγγελματιών επιστημονικών κλάδων, τον διπλασιασμό των συντάξεων για παιδιά που έχουν χάσει και τους δυο γονείς τους, τη διεύρυνση του προγράμματος «στέγαση και εργασία» για τη στήριξη 600 αστέγων οικογενειών, την παράταση των προθεσμιών και την ενίσχυση του επιδόματος γέννησης και μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις που ενισχύουν το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική συνοχή.

Κυρίως, όμως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν είχαν τη γενναιότητα να υπερψηφίσουν τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα (η οποία σωρευτικά φτάνει τις 3,9 ποσοστιαίες μονάδες). Από τη μείωση αυτή θα ωφεληθούν σχεδόν 2.000.000 εργαζόμενοι και πάνω από 250.000 επιχειρήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα στραγγάλισε με υπέρμετρες επιβαρύνσεις τους επαγγελματίες, και καθημερινά πλειοδοτεί «αζημίως» σε παροχές, αρνείται να ψηφίσει ένα μέτρο που αποθαρρύνει την παραοικονομία, ενθαρρύνει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη και κυρίως ενισχύει το εισόδημα του εργαζόμενου και μειώνει το μη μισθολογικό κόστος για την επιχείρηση. Αποδεικνύεται, έτσι, για μία ακόμα φορά, το κόμμα της αντίφασης και της υποκρισίας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει με πράξεις και όχι με λόγια την προσήλωσή της στην κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή!

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Γιάννη Βρούτση για την αποδοχή της με αριθμό 586-54/24-11-2020 τροπολογίας που καταθέσαμε πέντε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία ρυθμίστηκε δίκαιο αίτημα συνταξιούχων του ΟΤΕ, καθώς και τον αγωνιστικό Πρόεδρο στη Δυτική Μακεδονία του Πανελλήνιου Συλλόγου των συνταξιούχων τηλεπικοινωνιών – Ομίλου ΟΤΕ, Λευτέρη Μεταξιώτη, για την καλή συνεργασία.

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.