Ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος για το αντιπλημμυρικό της βόρειας ζώνης των Σερβίων

Του Β. Κωνσταντόπουλου:

Ανακοινώθηκε από την δημοτική αρχή του δήμου Σερβίων η υπογραφή της σύμβασης του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία της βόρειας ζώνης των Σερβίων».

Όπως συνήθως, ο δήμαρχος προσπαθεί να οικειοποιηθεί έργα και προσπάθειες χρόνων άλλων αυτοδιοικητικών.

Στην προκειμένη όμως περίπτωση ο δήμαρχος επιπλέον προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα γεγονότα, για τους δικούς του προφανώς λόγους.

Εμφανίζει το έργο αυτό ως συνέχεια του έργου της αποχέτευσης ομβρίων της οδού Ολυμπίου Γεωργάκη μέχρι την αντιπλημυρική τάφρο των Σερβίων, έργο του 2009 και κόστους περίπου 205.000 €, που απέτυχε στην εκτέλεσή του και για τον λόγο αυτό διαλύθηκε η σύμβασή του από την τότε δημοτική αρχή.

Άρα ο δήμος Σερβίων σήμερα «δεν ξεκινά ξανά το πολύ σημαντικό αυτό έργο στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης των Σερβίων», γιατί το έργο αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το σημερινό.

Η μελέτη του σημερινού έργου για την αντιπλημμυρική προστασία της βόρειας ζώνης των Σερβίων, ανατέθηκε από εμάς, ως δημοτική αρχή το 2013, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το 2014.

Το σημερινό έργο έχει προϋπολογισμό 2,3 εκ. ευρώ περίπου, και αφορά την αποχέτευση ομβρίων μιας μεγάλης περιοχής που ξεκινάει από το Κέντρο Υγείας, περιλαμβάνει όλη την περιοχή του Τασλικιού, την περιοχή νότια της οδού Ολυμπίου Γεωργάκη και κάτω από την οδό Αγ. Γεωργίου και την περιοχή κάτω από την οδό Ανδρέα Παπανδρέου (σχεδόν τα μισά Σέρβια). Ο αγωγός εξόδου φθάνει στο κεντρικό ρέμα των Σερβίων.

Καμιά σχέση το ένα έργο με το άλλο. Προφανώς το καινούργιο έργο περιλαμβάνει την οδό Ολυμπίου Γεωργάκη, μέχρι την Καστανιά.

Το έργο για την αντιπλημμυρική προστασία της βόρειας ζώνης των Σερβίων εντάχθηκε στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ το έτος 2019, στην δημοτική περίοδο του κ. Κοσματόπουλου, πολύ πριν τις εκλογές του 2019, είχε μάλιστα εγκριθεί από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και η σύμβαση με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο σημερινός δήμαρχος απλά υπογράφει την σύμβαση και δεν ξεκινά κανένα καινούργιο έργο. Έτοιμο το βρήκε και οφείλει να αναγνωρίσει τις προσπάθειες των προηγούμενων.

Σκοπίμως όμως αποκρύπτει ότι άλλοι, πολύ πριν από αυτόν, είχαν την διορατικότητα να διαγνώσουν τα προβλήματα της πόλης και να εκπονήσουν τις απαραίτητες μελέτες και σήμερα να υπογράφονται οι συμβάσεις για τα έργα αυτά.

Όλα τα έργα που έχει ως τώρα υπογράψει (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) έρχονται ως συνέχεια ενεργειών και προβλέψεων των προηγούμενων αυτοδιοικητικών περιόδων.

Υπάρχουν ακόμη κάποιες λίγες μελέτες τόσο από την δική μας αυτοδιοικητική περίοδο όσο και από την περίοδο του κ. Κοσματόπουλου, για να τις αξιοποιήσει και να επαίρεται ότι κάνει έργο.

Να δούμε μετά από αυτές τι έργο θα κάνει, αφού ως τώρα μελέτη καμία μελέτη δεν έχει προχωρήσει.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.