Η ημερήσια ενημέρωση για τον κορονοϊό στην Π.Ε. Κοζάνης



Η Συντονιστική Επιτροπή Ενημέρωσης της Π.Ε. Κοζάνης για την πανδημία COVID-19, στα πλαίσια της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών αναφέρει τα παρακάτω:

 

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ε.Ο.Δ.Υ., τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που βρέθηκαν στην Π.Ε. Κοζάνης τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 έχουν ως εξής:

  • Βρέθηκαν συνολικά 6 κρούσματα, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν στο  Δήμο Κοζάνης, 1 στο Δήμο Βοΐου και 1 στο Δήμο Βελβεντού.

 

Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία του Ε.Ο.Δ.Υ.,

  • στην Π.Ε. Γρεβενών συνολικά βρέθηκαν 42 κρούσματα, εκ των οποίων 28 στο Δήμο Γρεβενών και 14 στο Δήμο Δεσκάτης. 
  • στην Π.Ε. Καστοριάς βρέθηκε 1 κρούσμα στο Δήμο Καστοριάς. 

ΕΛΕΓΧΟΙ

Την  Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Κοζάνης πραγματοποίησε 25 ελέγχους στο Δήμο Εορδαίας και βρέθηκε 1 περίπτωση μη χρήσης  μάσκας, όπου και επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 στα πλαίσια ελέγχων των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19,  πραγματοποιήθηκαν  από κλιμάκιο ελέγχου της  Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής  Μέριμνας της Π.Ε. Κοζάνης,   5 έλεγχοι σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος  του Δήμου  Βοΐου όπου διαπιστώθηκε η τήρηση των μέτρων προστασίας.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  της Π.Ε. Κοζάνης γνωμοδότησε  για αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων:

  • την εξολοκλήρου αναστολή λειτουργίας του ειδικού σχολείου Πτολεμαΐδας για διάστημα 14 ημερών (από 14-11-2020 έως και 27-11-2020).
  • την εξολοκλήρου αναστολή λειτουργίας του ειδικού Νηπιαγωγείου   Πτολεμαΐδας  για διάστημα 14 ημερών (από 14-11-2020 έως και 27-11-2020).

 

Σχετικά με την εκπαίδευση, παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες τους, ενώ θα παραμείνουν κλειστά  μέχρι 27  Νοεμβρίου 2020, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία.

Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια λειτουργούν με καθεστώς τηλε-εκπαίδευσης, ενώ η τηλε-εκπαίδευση συνεχίζεται και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Με τηλε-εκπαίδευση θα λειτουργούν επίσης τα φροντιστήρια και τα κέντρα μελέτης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.