Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας: «Καλούμε τους συμπολίτες μας να στείλουν μέσα από χριστουγεννιάτικες κάρτες τις ευχές τους για να στολίσουμε τα δωμάτια των ασθενών μας»



Μέσα από το δωμάτιο Covid-19

Ζώντας μια νέα πραγματικότητα, η εμφάνιση και η εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2 μας έχει καθηλώσει, όχι μόνο σωματικά στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου άλλα και ψυχολογικά, βιώνοντας έντονα συναισθήματα φόβου, αβεβαιότητας, απελπισίας , υπέρμετρου άγχους κτλ.

Αφουγκραζόμενοι τις ανησυχίες των ασθενών μας στο μοναχικό τους δωμάτιο καταλαβαίνουμε την ανάγκη τους να μοιραστούν τους φόβους και την αγωνία τους, την δίψα τους να στηριχτούν στα λόγια μας περιμένοντας να ακούσουν ότι όλα θα πάνε καλά, ότι σύντομα η αναπνοή τους θα ακολουθήσει τον παλιό της ρυθμό, ότι ο πυρετός θα σταματήσει να τους ζεσταίνει άλλο, ότι το στομάχι τους σύντομα θα μπορεί να δεχτεί και πάλι την ευλογημένη τροφή, ότι η οικογένεια τους είναι όλοι καλά και τους στέλνουν τις ευχές και την αγάπη τους, ότι δεν φταίνε αυτοί αν κόλλησαν οι άλλοι ούτε οι άλλοι που τους κόλλησαν, ότι δεν είναι μόνοι ούτε οι μοναδικοί και ότι όλοι μαζί είναι αγωνιστές σε έναν δύσκολο αγώνα με στόχο την νίκη.

Μόνοι ή με παρέα στο δωμάτιο, η μοναξιά αφήνει περιθώρια για σκέψεις δυστυχώς με αρνητικό πρόσημο εντείνοντας το φόβο για το αύριο που πλησιάζει.

Με στόχο να ανατρέψουμε τα αρνητικό αυτό πρόσημο και να δημιουργήσουμε θετικά συναισθήματα ως αντίδοτο των αρνητικών που φωλιάζουν μέσα στους τέσσερις τοίχους του δωματίου καλούμε τους συμπολίτες μας στις άγιες μέρες που πλησιάζουν να στείλουν μέσα από χριστουγεννιάτικες κάρτες τις δικές τους ευχές για να στολίσουμε τα δωμάτια των ασθενών μας και να μεταφέρουμε το μήνυμα αγάπης της γέννησης του Χριστού. Οι κάρτες μπορούν να σταλούν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του
Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΟ»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.