Ο Βασίλης Παπαποστόλου νέος πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης – Το μήνυμά του για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων

Κατανόηση στο που βρισκόμαστε. Σκανάρισμα των δυνατοτήτων που υπάρχουν. Ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Πλάνο διετίας (κατ’ αρχάς).

Εξωστρέφεια. Προσέλκυση χορηγών και άμεση συνεργασία μ’ αυτούς (πρωτεύον). “Εκμετάλλευση” στο έπακρο του brand name “Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης”, σε κάθε επίπεδο, με αποκλειστικό σκοπό το όφελος του Δήμου Κοζάνης και κατ’ επέκταση των φορολογουμένων πολιτών. Στόχευση το κέρδος της περιοχής. Πνευματικό, πολιτιστικό και βεβαίως οικονομικό. Τελικός σκοπός;

Η μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα της Κοζάνης, η προσέλκυση επισκεπτών, η καθιέρωση της περιοχής ως πολιτιστικού “κόμβου” μέσω της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Το μεγάλο όραμα ;

Μια Δημοτική Βιβλιοθήκη, αυτόφωτη πνευματικά, ανεξάρτητη και αυτοτελής οικονομικά, με παρουσία και “γνωριμίες” παντού. Εντός και γιατί όχι και εκτός Ελλάδας. Η ανάδειξη του πολιτισμού, ο οποίος σαφώς ταυτίζεται ως έννοια με τα ανώτερα “προϊόντα” του τρόπου ζωής μας (επιστήμες, τέχνη, φιλοσοφία…), αν συνδυαστεί και με μία ρεαλιστική “διαχείριση”, προφανώς θα μας οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων μας.

Εύκολο το εγχείρημα ; Όχι βέβαια.
Πραγματοποιήσιμο ; Προφανώς ναι.

Υ.γ: Ευχαριστώ πολύ το Δήμαρχο κύριο Λάζαρο Μαλούτα για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε να με προτείνει για τη θέση του προέδρου της “Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης”. Θεωρώ ότι έχουμε την ίδια σκέψη για το μέλλον της Βιβλιοθήκης

Ευχαριστώ όλους τους φίλους δημοτικούς συμβούλους, όλων των παρατάξεων που με αποδέχθηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ. Τεράστια τιμή και ηθικό κέρδος για μένα αυτό.

Η συνεχής συνεργασία μαζί τους θα είναι η προτεραιότητα μου.

Ευχαριστώ τον πρώην (επιτυχημένο) πρόεδρο Γιάννη Μυροφορίδη. Το έργο του ήδη φαίνεται. Εγώ θα είμαι ο τυχερός που θα το καρπωθεί.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα, τον κάτι παραπάνω από φίλο, Κυριάκο Μιχαηλίδη για την τεράστια εμπιστοσύνη του και την εκτίμηση του στις ικανότητες μου. Αυτό δεν το ξεχνώ.

Όλοι στη θεωρία είμαστε “εξαιρετικοί”.
Η πράξη θα το οριοθετήσει όμως αυτό.

Όλοι ευτυχώς κρίνονται. Κι εγώ αυτό επιδιώκω. Διότι οι θεωρίες ποτέ δε μου άρεσαν.

Από το προφίλ του Βασίλη Παπαποστόλου στο facebook

2 σχόλια στο άρθρο “Ο Βασίλης Παπαποστόλου νέος πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης – Το μήνυμά του για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.