Το ΚΚΕ Δυτικής Μακεδονίας για τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου στην περιοχή

Με πολύμορφο τρόπο οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Δυτική Μακεδονία ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου διατρανώνουν το μήνυμα του Πολυτεχνείου. Το αίτημα για ψωμί- παιδεία – ελευθερία είναι επίκαιρο όσο ποτέ σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, με τα σύγχρονα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας για την προστασία της ζωής, της δουλειάς, της υγείας τους λαού.

Το πρωί και απόγευμα της Τρίτης, όλοι οι δρόμοι και γειτονιές της Κοζάνης, γέμισαν με το σύνθημα «Το Πολυτεχνείο ζει στην πάλη για την ανατροπή», ως μήνυμα ελπίδας για την πάλη του λαού για τα σύγχρονα δικαιώματά του.

Με γιγαντοπανό στην έδρα της Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας με το σύνθημα «Το Πολυτεχνείο ζει στην πάλη για την ανατροπή – Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη – Το Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό» και τραγούδια ταυτισμένα με τον αγώνα του Πολυτεχνείου, δόθηκε ο τόνος για το φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου που φέτος, λόγω της πανδημίας, είναι διαφορετικός αλλά είναι αγωνιστικός, ενώνοντας τα συνθήματα του τότε με τις σύγχρονες διεκδικήσεις του σήμερα.

Το απόγευμα, στο συμβολικό χώρο της πλατείας Συντάγματος, όπου στα χρόνια της Χούντας, βρίσκονταν τα κρατητήρια της ασφάλειας, όπου μαρτύρησαν δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες που οργάνωναν την πάλη ενάντια στη δικτατορία, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση από μέλη των διοικήσεων εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων της πόλης, τηρώντας υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας. Στην ομιλία της συγκέντρωσης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας δείχνει το δρόμο. Ο λαός, οι εργαζόμενοι, μπορούν με την πάλη τους να επιβάλουν εξελίξεις όσο ισχυρός και αν φαίνεται ο αντίπαλός….

Αυτό το μήνυμα ενοχλεί σήμερα και πάντα όλες τις κυβερνήσεις. Άλλοτε με την προσπάθεια να μετατρέψουν τις εκδηλώσεις σε μνημόσυνο άλλοτε με τον αυταρχισμό και την καταστολή, όπως και σήμερα….

…Καταγγέλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και της αστυνομίας που δεν έμεινε μόνο στην απαράδεκτη απαγόρευση των συναθροίσεων αλλά προχώρησε σε απρόκλητες επιθέσεις, προσαγωγές και καταστολή, στο όνομα δήθεν της υπεράσπισης της δημόσιας υγείας. Απειλή για τη δημόσια υγεία είναι η τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς. Δε θα τους περάσει!

Σήμερα στέλνουμε μήνυμα ότι ο λαός όταν το αποφασίσει μπορεί να οργανώσει τον αγώνα και την πάλη του κάτω από όλες τις συνθήκες, ακόμα και την περίοδο της πανδημίας, με όλα τα απαραίτητα μέτρα και μέσα προστασίας. Άλλωστε το εργατικό κίνημα το προηγούμενο διάστημα ήταν αυτό που μπήκε μπροστά και συνεχίζει να παλεύει για ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στους χώρους εκπαίδευσης, για εδώ και τώρα ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.»

Κατατέθηκαν λουλούδια εκ μέρους του ΣΕΕΕΝ και της Αγωνιστικής Κίνησης Γυναικών Κοζάνης.

Αντίστοιχες συμβολικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, στην Πτολεμαϊδα, την Καστοριά, τη Φλώρινα και τα Γρεβενά.

Η Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απευθύνουν πλατύ κάλεσμα για συμπόρευση στον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πανδημίες, εξαθλίωση, πολέμους. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη, το Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.