Συνάντηση της Καλλιόπης Βέττα για τα προβλήματα των αλιέων στη Λίμνη Πολυφύτου



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κρανιδίων κ. Γιώργο Διαμαντή και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Λίμνης Πολυφύτου κ. Νίκο Κουρτίδη για ζητήματα που αφορούν την αλιεία της περιοχής.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά στο σημαντικό πρόβλημα που έχει προκύψει με την αδυναμία διάθεσης των προιόντων τόσο στις αγορές του εξωτερικού, λόγω της απαγόρευσης των πτήσεων από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αλλά και του εσωτερικού λόγω της κλειστής εστίασης. Σημειώνεται ότι η συγκομιδή από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα, διοχετεύεται κυρίως σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης εξαιτίας της υψηλής ποιότητας των αλιευμάτων.

Επίσης, μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται από την έλλειψη ιχθυόσκαλας στη λίμνη Πολυφύτου, γεγονός που προκαλεί εμπόδια αφενός στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και αφετέρου στην δυνατότητα των αλιέων να διαπραγματεύονται με καλύτερους όρους με τους εμπόρους την διάθεση της συγκομιδής τους.

Η κ. Βέττα δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση για την στήριξη των αλιέων της περιοχής ενώ, τέλος, επεσήμανε το γεγονός ότι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά την απολιγνιτοποίηση απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στην αξιοποίηση της λίμνης Πολυφύτου και, γενικότερα, την στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Γραφείο Βουλευτή
Καλλιόπη Βέττα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.