Η επιθετική έξαρση του ιού που οδήγησε σε lockdown – Η ανάλυση του Σωτήρη Τσιόδρα και τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας



Τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Το σύνολο κρουσμάτων έχει ξεπεράσει 1.600 κρούσματα μέσα σε 7 ημέρες, ενώ από το τέλος Οκτωβρίου και μετά έχει αυξηθεί η επιδοτικότητα του ιού.

Όσον αφορά τα τεστ, αυτά εικοσαπλασιάστηκαν τον τελευταίο μήνα. Ειδικότερα η άνοδος στα τεστ ξεπερνά το 9% το τελευταίο δεκαήμερο.

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε πως το σύστημα Υγείας θα πιεστεί τις επόμενες ημέρες, καθώς περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν στα νοσοκομεία παρά παίρνουν εξιτήριο.

Οι νοσηλείες δεν αφορά μόνο τους ηλικιωμένους, αλλά και την ηλικιακή ομάδα 55-65 ετών, αλλά και 35-44 ετών. Από τα δεδομένα αποδεικνύεται πως η αύξηση νοσηλειών θα έρθει και η αύξηση διασωληνωμένων. Η κάλυψη των ΜΕΘ φτάνει το 60% στη χώρα.

Ο κ. καθηγητής μίλησε και για το «δυστύχημα του θανάτου» με τον μ.ο. των θανάτων να φτάνει τους 10 ανά ημέρα.

Οι θάνατοι αφορούν κυρίως τους ηλικιωμένους ανθρώπους άνω των 75 ετών, ωστόσο παρατηρείται μία μικρή αύξηση και στην αμέσως προηγούμενη ηλικιακή ομάδα.

Από το in.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Η επιθετική έξαρση του ιού που οδήγησε σε lockdown – Η ανάλυση του Σωτήρη Τσιόδρα και τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας

  1. ΕΓΩ Ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ
    -ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
    -ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
    -ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
    -ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
    -ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
    ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΩ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ.
    ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ
    ΕΓΩ ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ.

  2. κ.Τσιόδρα , γιατί η θ. λειτουργία χωρίς πιστούς ; Που. είναι το πρόβλημα εάν τηρούνται οι αποστάσεις και γίνεται χρήση της μάσκας ;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.