Επίσκεψη του Στάθη Κωνσταντινίδη στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα – Τι συζητήθηκε



Επίσκεψη συνεργασίας με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποίησε ο Βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης. Στο πλαίσιο της συνάντησης έθεσε στον κ. Σκρέκα ζητήματα ενδιαφέροντος της περιοχής, τα οποία προέκυψαν από προηγηθείσες συναντήσεις του Βουλευτή με παραγωγούς της Π.Ε Κοζάνης.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα:

Της υλοποίησης στοχευμένου προγράμματος για την ένταξη στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα νέων επαγγελματιών.

Της ενίσχυσης παραγωγών που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας [π.χ. προϊόντων με χαμηλή ζήτηση λόγω της τουριστικής ύφεσης: πατάτες, ελαιόλαδο κλπ].

Της στήριξης κλάδων που υπέστησαν ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια [κρόκος, ροδάκινο, ελιές, πατάτες κ.α].

Της υλοποίησης συμβουλευτικού προγράμματος ενημέρωσης και αρωγής των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα στην περιφέρεια, από επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων [γεωπόνους, κτηνίατρους κ.α].

Της κατασκευής αρδευτικών έργων στην ΠΕ Κοζάνης [Βόρειας Ζώνης, επέκταση Μεσοβούνου (ήδη σε εξέλιξη)].

Της στήριξης των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων.

Της εφαρμογής τομεακών δράσεων στο πλαίσιο της Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης στη Δυτική Μακεδονία [επέκταση δικαιούχων σχεδίων βελτίωσης, διάθεση δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα κ.α].

Επιπλέον, σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες, ο βουλευτής ζήτησε την αύξηση των κατανομών για βιολογικές καλλιέργειες, και άλλες ενισχύσεις, για την ΠΕ Κοζάνης, σε περίπτωση νέων προσκλήσεων, για την αποκατάσταση δυνητικών δικαιούχων από περιοχές του Δ. Βοΐου που άδικα εξαιρέθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση από τον χάρτη των περιοχών με Ειδικά Μειονεκτήματα.

Ακολούθως, ο Στάθης Κωνσταντινίδης δήλωσε: «Ο πρωτογενής τομέας, ιδίως στο στάδιο της Μετάβασης, αποτελεί για την περιοχή μας βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Η κατασκευή αρδευτικών και άλλων έργων υποδομών, η υλοποίηση δράσεων για την ενίσχυση νέων αγροτών αλλά και η εφαρμογή προγραμμάτων για την υποστήριξη των παραγωγών από επιστημονικό προσωπικό, αποτελούν παρεμβάσεις οι οποίες, σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου των ενισχύσεων, μπορούν να δώσουν ώθηση στην παραγωγική διαδικασία και υπεραξία στα ποιοτικά προϊόντα μας.

Ευχαριστώ θερμά τον φίλο του Ν. Κοζάνης, Υφυπουργό Κ. Σκρέκα για την ανταπόκριση.

Ευχαριστώ επίσης τον φίλο και συντοπίτη Διαμαντή Βαχτσιαβάνο, που πρόθυμα συνδράμει κάθε θετική πρωτοβουλία για τον τόπο μας.»

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.