Ενημέρωση του Νομαρχιακού Παραρτήματος ΟΤΟΕ για τις εθελούσιες εξόδους των εργαζομένων στις τράπεζες, το κλείσιμο καταστημάτων και τις ουρές πολιτών έξω από αυτά εν μέσω πανδημίας

Το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ του νομού Λάρισας με δελτίο τύπου προς το KOZANILIFE.GR, αναφέρει τα εξής :

Οι Τράπεζες αφού ανακεφαλαιοποιήθηκαν πολλάκις με χρήματα του ελληνικού λαού, με την ανοχή της Κυβέρνησης συνεχίζουν στο γνωστό μοτίβο της περικοπής του λειτουργικού κόστους μεταφέροντας το βάρος στην κοινωνία και στους εργαζόμενους.

Ο πρόσφατος χορός των “εθελούσιων εξόδων” των εργαζομένων στις τράπεζες ξεκίνησε με την Eurobank, ακολούθησε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Πειραιώς και έπονται και οι υπόλοιπες.
Η Πειραιώς μάλιστα ανακοίνωσε και το κλείσιμο 43 καταστημάτων της.

Το κλίμα γνωστό. Οι φήμες ότι οι εργαζόμενοι περισσεύουν (όταν τα καταστήματα στενάζουν από την υποστελέχωση και οι μεγάλες ουρές πελατών είναι καθημερινό φαινόμενο, με αποτέλεσμα να δημιούργουνται εστίες διασποράς του Κορωνοΐου), μετατράπηκαν σε τηλέφωνηματα και ατομικές συναντήσεις εργαζόμενων με υψηλόβαθμα στελέχη, που τους μεταφέρουν «την αγωνία για το μέλλον τους και ότι καλό θα ήταν να πάρουν την εθελούσια», ακόμα και απειλές για τοποθέτησή τους σε μακρινό κατάστημα ώστε να αποδεχθούν το «μοιραίο».

Κι αλήθεια πως εξηγούν η Κυβέρνηση και οι Διοικήσεις των Τραπεζών, την εποχή των καθολικών lockdown, των περιορισμών, της ανάγκης αποφυγής συνωστισμών, μια απόφαση που θα οδηγήσει στα εναπομείναντα υποστελεχωμένα καταστήματα ακόμα μεγαλύτερη συρροή κόσμου με τους εύλογους κινδύνους για την δημόσια υγεία, εν μέσω ραγδαίας αύξησης της πανδημίας του Κορωνοϊού ;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.