Η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Κοζάνης για το λουκέτο σε όλους τους χώρους άθλησης



Το 2ο κύμα πανδημίας είναι πλέον γεγονός. Γνωρίζαμε από το 1ο Lockdown ότι οι επαγγελματίες της άσκησης θα έχουμε μπροστά μας μια αρκετά δύσκολη χρονιά!! Αντιλαμβανόμενοι των περίεργων συνθηκών που επικρατούν παγκοσμίως, είχαμε και έχουμε την υπομονή να περιμένουμε όσο χρειαστεί. Στο άκουσμα της είδησης ότι ξαναμπαίνει λουκέτο σε όλους τους χώρους άθλησης, παγώσαμε!! Εκτός από την καραντίνα και τις αποστάσεις είμαστε σε καθεστώς υποχρεωτικής ανεργίας. Τα γυμναστήρια και οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ν. Κοζάνης σφραγίστηκαν από τις 16 Οκτώβρη και θα παραμείνουν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, χωρίς κάποιος να εγγυάται πως θα ανοίξουν μετά. Οι πληγές για τον κλάδο μας είναι ανεπανόρθωτες. Το σχέδιο επιβίωσης από τον κρατικό μηχανισμό, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ. Στις ερωτήσεις πότε θα κάνουμε προπόνηση, πότε θα ανοίξει το γυμναστήριο, πότε θα γυμναστούμε παρέα, δυστυχώς δεν έχουμε απάντηση. Ο αθλητισμός ξαναδοκιμάζεται και δοκιμάζεται σκληρά. Μέτρα που όχι μόνο δε μας επιτρέπουν τη συντήρησή του, αλλά οδεύουμε προς διάλυση. Είμαστε επαγγελματίες που καθημερινά παρέχουμε τις υπηρεσίες μας ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Γνωρίζοντας λοιπόν την «εχθρική στάση» του κράτους για εμάς τους γυμναστές θέλουμε να απευθύνουμε ένα μήνυμα.

Σε αυτή την περίοδο που κάποιοι προσπαθούν να μας αφανίσουν, οι ασκούμενοι είστε το στήριγμά μας. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η άσκηση για τη βελτίωση της υγείας και την πρόληψη ασθενειών. Σας ζητούμε να μη μας ξεχάσετε. Μην αφήσετε τα παιδιά σας να «αγαπήσουν» την τηλεόραση και τους υπολογιστές. Μην εμπιστεύεστε την σωματική σας άσκηση σε μη πτυχιούχους γυμναστές, ρισκάροντας την υγεία σας. Με αφορμή τον εγκλεισμό, επιτήδειοι παρουσιάζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην τηλεόραση παριστάνοντας τους γυμναστές δίνοντας οδηγίες για άσκηση χωρίς επιστημονική γνώση. Στον αγώνα αυτόν πρέπει να είμαστε ΟΜΑΔΑ και να στηρίξουμε όλους τους επαγγελματίες που βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας. Ενωμένοι και πνευματικά υγιείς θα τα καταφέρουμε. Εμείς δε σας ξεχνάμε, όπως δε σας ξεχάσαμε και στο πρώτο lockdown. Το ίδιο ζητούμε και από εσάς. Να είστε δίπλα μας, να μην αφήσετε τη φυσική δραστηριότητα και να μιλάτε στα παιδιά σας για την αξία του αθλητισμού. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλους τους συναδέλφους μας.

Μείνετε υγιείς, χαρούμενοι και προσπαθήστε να έχετε φυσική δραστηριότητα, είτε μόνοι σας είτε με την οικογένειά σας.

Με τιμή
Για το Δ.Σ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.