Κοινοβουλευτική ερώτηση της Καλλιόπης Βέττα για τα προβλήματα των παραγωγών πατάτας στην Π.Ε. ΚοζάνηςΗ Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση για τα προβλήματα των παραγωγών πατάτας που παρατηρούνται στην περιοχή και ιδιαίτερα στην Δυτική Εορδαία, τον Πολύμυλο, το Δρέπανο, το Μαυροδένδρι, την Ποντοκώμη, τον Άγ. Δημήτριο, την Καστανιά, το Λιβαδερό, τα Μπουτζάκια και τον Φούφα.

Στην ερώτηση γίνεται αναφορά στη δραματική μείωση της ζήτησης εξαιτίας της πανδημίας, γεγονός που ωθεί τους παραγωγούς να διαθέτουν το προιόν τους σε εξευτελιστικές τιμές ή να μην προχωρούν καν στη συγκομιδή του από τα χωράφια. Σε συνδυασμό δε, με τα πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα του καλοκαιριού, τα οποία οδήγησαν σε αισθητά μειωμένη παραγωγή, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επιδεινωμένη.

Ως αποτέλεσμα, η συντριπτική πλειοψηφία των καλλιεργητών δεν έχει καλύψει καν το κόστος της παραγωγής, τη στιγμή μάλιστα που τα έξοδα για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η κ. Βέττα, με την ερώτηση της προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνει ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει μεγάλα αδιέξοδα συνολικά στην αγροτική παραγωγή, ενώ τονίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να λάβει έκτακτα μέτρα για να στηρίξει τους παραγωγούς της Π.Ε. Κοζάνης.

Γραφείο Βουλευτή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.