Κριτική που συνοδεύεται από επιχειρήματα είναι απαραίτητη και εποικοδομητική – Του Χάρη Κάτανα



Κριτική που συνοδεύεται από επιχειρήματα είναι απαραίτητη και εποικοδομητική.

Ο λόγος λοιπόν που γίνεται κριτική δεν είναι για να για να ενοχλούνται κάποιοι, όπως δυστυχώς μου μεταφέρεται. Κριτική, στην προκειμένη περίπτωση γίνεται για να βελτιώνονται οι πολιτικές αποφάσεις που στόχο πρέπει έχουν την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης στην προκειμένη περίπτωση, όπου πλήττονται και δεν έχουν την απαραίτητη οικονομική στήριξη που θα έπρεπε να έχουν από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Οποιαδήποτε άλλη αντίληψη περί του τι εστί κριτική, απλά δε γίνεται αποδεκτή. Όταν μάλιστα γίνεται από ανθρώπους της αγοράς πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν πως έχει πολλαπλάσιο βάρος. Όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, ειδικά αυτοί που διοικούν, καλό είναι να μη νομίζουν πως τα ξέρουν όλα. Χωρίς να λαμβάνουν υπόψην τον προβληματισμό που επικρατεί στους ανθρώπους της αγοράς βλάπτουν σοβαρά την οικονομική βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του τόπου μας, αλλά και των εργαζόμενων σε αυτές εν μέσω πανδημίας.

Λόγια σταράτα. Το κλείσιμο ενός κλάδου όπου απασχολεί περισσότερους από 1500 εργαζόμενους στους νομούς Κοζάνης και Καστοριάς χωρίς την απαραίτητη οικονομική στήριξη από την Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ένα ντόμινο λουκέτων με ότι αυτό συνεπάγεται την περίοδο της απολιγνιτοποίησης αλλά και της κατακόρυφης πτώσης του κλάδου της γούνας. Μια βόλτα στην αγορά για κουβέντα με τους επιχειρηματίες που βλέπουν τις υποχρεώσεις τους να τρέχουν με λουκέτα στις πόρτες, ίσως αλλάξει την πολική αντίληψη περί της οικονομικής στήριξης που τόση ανάγκη έχουν οι άνθρωποι που χρόνια τώρα αποκαλούμε «ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Σας στηρίξαμε προεκλογικά με όλη μας τη δύναμη, άλλωστε το γνωρίζετε καλά αυτό. Το αποτέλεσμα των εκλογών καταμαρτυρά και τις προσδοκίες που έχει ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας από εσάς. Οφείλω να θυμίσω πως όταν η αμέριστη πολιτική στήριξη προηγείται της κριτικής με επιχειρημάτα, είναι και ηθικό και ορθό να συμβαίνει. Ουσιαστικά, επιζητώντας την επικαιροποίηση των πολιτικών αποφάσεων που αφορούν ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την κοινωνία μας, βοηθάμε την Περιφερειακή Αρχή στην καλύτερη επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από την οικονομική διάσωση των εκατοντάδων επιχειρήσεων εστίασης.

Χάρης Κάτανας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.