Έναρξη εγγραφών στο Σχολείο Ενηλίκων της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης



Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες φέτος, αποφάσισε να προχωρήσει στην οργάνωση –όπως κάθε χρονιά – του νέου κύκλου μαθημάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε ενήλικες μετανάστες και ντόπιους αναλφάβητους.

Σκοπός της δράσης είναι η εκμάθηση στοιχείων της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, ώστε οι συμμετέχουσες/ντες να εξασκήσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες στο γραπτό και στον προφορικό λόγο και ακόλουθα – για όσους επιθυμούν – η συμμετοχή τους στις εξετάσεις για την απόκτηση του επίσημου πιστοποιητικού γλωσσομάθειας, της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης ή του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. 

Η δράση υλοποιείται σύμφωνα με τις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων, είναι εθελοντική, δεν στηρίζεται από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους και παρέχεται δωρεάν για τους συμμετέχοντες. Οι εθελόντριες/ντες είναι εκπαιδευτικοί, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, αλλά και άνθρωποι που στηρίζουν τη λειτουργία του Σχολείου Ενηλίκων.

Καλούμε όσες και όσους ενδιαφέρονται να βελτιωθούν στην ελληνική γλώσσα και στη γνώση του ελληνικού πολιτισμού αλλά και όσες/ους θέλουν να στηρίξουν τη δράση του Σχολείου Ενηλίκων, να έρθουν σε επαφή με την ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, Αγίου Χριστοφόρου 6, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2461049799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr, ή μέσω της σελίδας www.facebook.com/Arsis.Kozanis.

Μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του covid-19

  • Ολιγομελή τμήματα 3-5 ενηλίκων
  • Τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων μεταξύ των εκπαιδευομένων
  • 3 εκπαιδευτικές αίθουσες
  • 1 εκπαιδευτικό τμήμα την ημέρα, ανά εκπαιδευτική αίθουσα
  • Χρήση μάσκας και παροχή μασκών σε εκπαιδευόμενους που αδυνατούν να προμηθευτούν
  • Αντισηπτικά σε κάθε αίθουσα, χωρίς την επιβάρυνση των εκπαιδευομένων
  • Καθημερινός καθαρισμός των εκπαιδευτικών αιθουσών και των κοινόχρηστων χώρων
  • Στήριξη των εκπαιδευομένων και των οικογενειών τους, σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.