Παράταση υποβολής προτάσεων στην πρόσκληση για χρηματοδότηση έργων ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς και λειτουργικής τους δικτύωσης



Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Κασαπίδης υπέγραψε την 2η τροποποίηση της Πρόσκλησης με τίτλο «Έργα ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς και λειτουργικής τους δικτύωσης (εκτός των Πράξεων στις περιοχές της ΟΧΕ Δυτικής Μακεδονίας και των ΕΣΒΑΑ των Δήμων Κοζάνης, Εορδαίας, Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινας)», π/υ 6 εκ. ευρώ και αντικείμενο την ανάπτυξη της απαιτούμενης λειτουργικής ικανότητας και ανάδειξης των πολιτιστικών πόρων σε τουριστικούς προορισμούς αξιοποιώντας και τις υποδομές που παραμένουν είτε ημιτελείς, είτε μη προσβάσιμοι από το κοινό στο σύνολο ή στην πλήρη κλίμακα τους ή για μεγάλο τμήμα της περιόδου τουριστικού ενδιαφέροντος. 

Η πρόσκληση περιλαμβάνει έργα, σύμφωνα με  το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Τουριστικής Αννάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίαςανάδειξης και αξιοποίησης πολιτιστικών πόρων, όπως αποκατάσταση / συντήρηση / ανάδειξη μνημείων ώστε να είναι επισκέψιμα – λειτουργικά – εκθέσιμα, διαμόρφωση διαδρόμων για τη διευκόλυνση της ροής των επισκεπτών, εκδοτήρια / φυλάκια εισόδου, έργα προσβασιμότητας ΑμΕΑ, σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και κέντρα πληροφόρησης, δημιουργία – διαμόρφωση αιθουσών προβολής εκθεμάτων, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και χώρων στάθμευσης επισκεπτών, εγκαταστάσεις υγιεινής, μονοπάτια / διαδρομές (εντός προορισμών), σήμανση (εντός και περί του πόρου) και παραγωγή υλικού ερμηνείας – προβολής, δημιουργία  ή/και αναβάθμιση / βελτίωση υποδομών σύγχρονης τέχνης (θέατρο, μουσική, ζωγραφική, βιβλίο, χορός κα) και ο εξοπλισμός τους.

Νέα προθεσμία υποβολής προτάσεων 18/12/2020 και ώρα 14:00.  

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 6 – «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Μακεδονία 2014-2020. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση, καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, το Σύστημα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων, τους Κανόνες Επιλεξιμότητας των δαπανών των Πράξεων κ.λ.π., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.