Απάντηση του Β. Κωνσταντόπουλου στην πρόεδρο του Μικροβάλτου για το έργο “Αντιπλημμυρικά έργα στην Τ.Κ. Μικροβάλτου»

Αντιπαρέρχομαι την μομφή της προέδρου ότι έχω εμπάθεια με το Μικρόβαλτο, το οποίο θεωρώ προσβολή και συκοφαντική δυσφήμιση. Η λειτουργία μου ως δημάρχου αποδεικνύουν το αντίθετο. Η εξαιρετική κατάσταση στην καθημερινότητα του χωριού στην περίοδο της δημοτικής μας περιόδου, οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων του χωριού, η ασφαλτόστρωση του γηπέδου μπάσκετ, η κατασκευή του γηπέδου 5*5, η ανακαίνιση του ΚΕΦΟ Μικροβάλτου, η συντήρηση αγροτικής και δασικής οδοποιίας, η για πρώτη φορά διάθεση ξυλείας για ατομικές ανάγκες των κατοίκων και τόσα άλλα, μόλις σε τρία χρόνια θητείας, έρχονται να επιβεβαιώσουν τον συνεχή μας αγώνα για όλους τους οικισμούς του δήμου και ιδιαίτερα για το Μικρόβαλτο.

Κατανοούμε την θέληση αλλά και την αγωνία της κας προέδρου να επιλύσει προβλήματα του χωριού της. Κατανοούμε επίσης τα όποια της λάθη στην δημόσια εκδήλωση της αγωνίας της αυτής.

Όμως πριν προβεί σε οποιοδήποτε δημοσίευμα που λειτουργεί συκοφαντικά για το πρόσωπό μου, θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.

Αυτοί που την πληροφόρησαν για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας  και της υπαγόρευσαν το κείμενο, την παραπληροφόρησαν και την εξέθεσαν, ενώ παράλληλα λειτούργησαν για λογαριασμό τους.

Διότι η παράταξή μας αλλά και η παράταξη της οποίας επικεφαλής είναι η κα Σπυρίδου, δεν καταψηφίσαμε την πρόταση αλλά ζητήσαμε αναβολή.

Στην ουσία τώρα της υπόθεσης.

  1. Η εισήγηση της δημοτικής αρχής προς το δημοτικό συμβούλιο για το εν λόγω θέμα ήταν όλο κι όλο τέσσερις σειρές, χωρίς κανένα άλλο συνοδευτικό έγγραφο. Συγκεκριμένα η εισήγηση ήταν:

« Προτείνεται η ένταξη στο Ειδικό Αναπτυξιακό πρόγραμμα (ΕΑΠ) Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης) του έργου με τίτλο “Αντιπλημμυρικά έργα στην Τ.Κ. Μικροβάλτου του Δήμου Σερβίων” προϋπολογισμού 116.500,00 €. Καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσει σχετικά.»

Ως εκ τούτου δεν μπορούσαμε να έχουμε άποψη για τα τεχνικά στοιχεία του έργου, την ποιότητα της μελέτης αλλά και το ύψος του προϋπολογισμού του.

Από τα παραπάνω επίσης προκύπτει ότι δεν αναφερόμαστε σε πλακοσκεπή αγωγό, όπως λέει η κα Πρόεδρος, αλλά σε αντιπλημμυρικό έργο στην Κοινότητα Μικροβάλτου.

  1. Ακριβώς επειδή η εισήγηση ήταν ελλιπέστατη απευθυνθήκαμε στην Τεχνική Υπηρεσία και ζητήσαμε την μελέτη προκειμένου να διαμορφώσουμε σαφή εικόνα για το έργο και να αποφασίσουμε αναλόγως. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να έχουμε την μελέτη αυτή.

Ζητούμε συγνώμη από την κα Πρόεδρο που δεν απευθυνθήκαμε σ’ αυτήν για την επίλυση των τεχνικών μας αποριών, αλλά θεωρήσαμε ότι υπεύθυνη γι αυτό είναι η Τεχνική Υπηρεσία.

  1. Κατόπιν όλων των παραπάνω η παράταξή μας αλλά και η παράταξη της κας Σπυρίδου, ζητήσαμε το αυτονόητο. 

Την αναβολή του θέματος και την επαναφορά για συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση με πλήρη φάκελο, προκειμένου οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων να διαμορφώσουν άποψη και να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Εμείς ως παράταξη, όπως έχουμε τονίσει στην επιστολή που αποστείλαμε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για το εν λόγω θέμα,  είμαστε υπέρ  της κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων σε όλη την έκταση του δήμου, δεδομένου ότι τα έργα αυτά διασφαλίζουν τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων. Τα έργα αυτά πραγματικά να διασφαλίζουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, ενώ παράλληλα πρέπει να λειτουργούν για το σύνολο της κοινωνίας. 

Αυτό όμως πρέπει να γίνεται μέσα από ένα κεντρικό προγραμματισμό και όχι με σπασμωδική εισαγωγή χωρίς καμία προετοιμασία και με ελλιπή εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο. 

Επιτέλους κάποια στιγμή ο δήμαρχος πρέπει να σεβαστεί το ρόλο του αλλά και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

  1. Επομένως η κα Πρόεδρος της Κοινότητας Μικροβάλτου πρέπει αλλού να ζητήσει τις ευθύνες για την μη έγκριση του έργου από το δημοτικό συμβούλιο.

Οι ευθύνες ανήκουν ακέραιες στον εισηγητή του θέματος, τον δήμαρχο τον οποίο ευχαρίστησε δημόσια.

Εμείς ως παράταξη είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την προσπάθεια όλων των προέδρων στην επίλυση των προβλημάτων των χωριών τους.

Υ.Γ. Περιμένουμε από την κα Πρόεδρο να προβεί σε μια ανασκευή των δηλώσεών της, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.