Παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό – Τι είπε για την εξέλιξη της πανδημίας – Το μήνυμά του στους πολίτες



Ακόμη μια μέρα που οι αρμόδιες Αρχές ενημερώνουν ζωντανά από το υπουργείο Υγείας για το πώς κινείται ο κορονοϊός στην Ελλάδα. Η χώρα είναι αντιμέτωπη με τον εφιάλτη που ακούει στο όνομα κορονοϊός. 1259 κρούσματα σήμερα, αριθμός ρεκόρ με επίσης αριθμό ρεκόρ διασωληνωμένων που είναι 102, ενώ οι θάνατοι είναι 12 και συνολικά 593.

Και ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο παρών στην ενημέρωση είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με το Νίκο Χαρδαλιά και τον Γκίκα Μαγιορκίνη.

Δεν έχω χαρτιά μπροστά μου σε μια ημέρα ιστορική που έχουμε ιστορικές μνημες ανδριοσύνης μπροστά στον φασισμό νομίζω περισσότερο από την γλώσσα των αριθμών μιλάει η γλώσσα της καρδιάς και από την γλώσσα των μέτρων η φωνή της συνείδησης, είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Δεν χάνουμε την ελπίδα μας» είπε ο κ. Τσιόδρας. Αναφέρθηκε στις απαγορεύσεις λέγοντας ότι δεν του είναι ευχάριστο να φορούν όλοι μάσκα και τα μικρά παιδιά. Εμείς στην επιτροπή με μια ψυχή και μια φωνή προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ανεκτά μέτρα και να αποφύγουμε το lockdown. Η στάση του καθενός θα κρίνει την πορεία, είπε ακόμα.

Δεν μπορούμε να μπούμε στην προσωπική επιλογή του καθενός, είπε και πρόσθεσε ότι βλέπει να αυξάνεται το ποσοστό διασποράς ειδικά στην βόρεια Ελλάδα και λέμε που θα φτάσει αυτό;

Αναφέρθηκε στους νέους και είπε ότι είναι χειρότερα τα πράγματα στο δεύτερο κύμα και το γνωρίζαμε και το περιμέναμε. Ετσι κινούνται οι πανδημίες, είπε ακόμα. Είναι ώρα ευθύνης και ώρα συνείδησης. Είναι ώρα να μιλήσουν οι καρδιές. Δεν είναι σκλαβιά αλλά είναι επιλογή ελευθερίας, είπε ακόμα και πρόσθεσε: Το εμβόλιο θα έρθει νωρίτερα απ’ ότι περιμέναμε. Το εμβόλιο της Οξφόρδης δουλεύει σε όλες τις ηλικίες.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ακόμα ότι ο ίδιος έχει να πάει σε καφέ από τον Φεβρουάριο και είπε ότι ξέρει ότι οι συνθήκες είναι ασφυκτικές στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είπε ακόμα ότι γίνεται κάθε προσπάθεια και επανέλαβε ότι η χρήση της μάσκας πρέπει να είναι σωστή τονίζοντας ότι δεν την φοράμε κάτω από τη μύτη!

Σχολίασε όλα όσα γίνονται γύρω μας με εκείνους που θέλουν να ξεδώσουν και συνωστίζονται στα κέντρα. Ο κορονοϊός δεν σέβεται κανέναν. Από αυτούς που δουλεύουν στο εργοστάσιο μέχρι αρχηγούς κρατών.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ακόμα ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια με την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Αν δεν κάνουμε όλα όσα σας είπα δεν θα γίνει τίποτα σωστά.

Δεν ήρθα εδώ να σας μιλήσω για φόβο είπε ο κ.Τσιόδρας αλλά να σας μιλήσω για ελευθερία. Δεν είμαι δάσκαλος ούτε και καθηγητής, αλλά ένας μαθητής και μαθαίνω μαζί σας για τη πανδημία. Δουλεύω 19 ώρες την ημέρα και δεν το λέω για να περηφανευτώ το λέω γιατί από όλους μας πρέπει να γίνει μια θυσία. Μια θυσία σαν αυτή που έκαναν οι πρόγονοί μας.

Από το newsit.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό – Τι είπε για την εξέλιξη της πανδημίας – Το μήνυμά του στους πολίτες

  1. Τωρα κλαις,γιατι κλαις;

    - Edit

    Απαντήστε

    Τσιοδρα επειδη εσυ δεν πινεις καφε απο τον φεβρουαριο δεν θα κοψουμε και εμεις εναν καφε που μας απομεινε!
    Εσυ και πριν τον κορονοιο απ οσο σε κοβω,ουτε τοτε επινες καφε!
    Σας ξεφυγε ο κορονοιος!ανοιξατε τα συνορα το καλοκαιρι και εγινε το μπαχαλο!
    Γιατι ανοιξατε τα συνορα;για να ελθουν οι τουριστες να ξοδευουν τα χρηματα τους και να πινουν καφεδες που δεν πινεις εσυ!
    Τωρα κλαις,γιατι κλαις;
    Ειπες χθες και το πανεξυπνο:ευτυχως που φοραω γυαλια και προστατευω τα ματια μου απο τον ιο!
    Παμε για καινουριες μασκες;με τα ματια μεσα;
    Ετσι που τα καταφερατε,σε λιγο θα κυκλοφορουμε με αισθητηρες κινεζικους!
    Μεχρι τουν μπακαλ κι πισου!θα εχουν κι φλας για στριβουμι για του σπιτ!
    Του χασατι του κουρμι πατριωτ!
    Κουρμι= σας ξεφυγε ο ιος απο αβελτηριες δικες σας και αυτων που σας χρυσοπληρωνουν με χιλιαδες ευρω και να μην εχετε ουαν γιορω,να πιειτε καφε!
    Τωρα κλαιτε,ως μωραι παρθεναι! Με σβηστες λαμπαδες!

  2. ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΟΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, ΞΕΡΩ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΥΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΥΣ ΚΛΠ. ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ…… ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ; Η ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ; (ΑΥΤΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΞΕΡΕΙ) .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.