“Το έπος του ‘40 και οι Έλληνες λογοτέχνες”: Βίντεο αφιέρωμα του Δήμου Κοζάνης και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Ένα βίντεο- αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου και το έπος του ‘40 ετοίμασε ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, το οποίο φέρει τον τίτλο “Το έπος του ‘40 και οι Έλληνες λογοτέχνες”.

Το αφιέρωμα δεν υποκαθιστά φυσικά τον εορτασμό αυτής της σημαντικής επετείου, ο οποίος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με τον καθιερωμένο τρόπο, αλλά είναι μια προσπάθεια να θυμηθούμε ξανά μια τόσο ξεχωριστή και σημαντική σελίδα της ιστορίας μας.

Το βίντεο ξεκινά με τους στίχους που έγραψε ο μεγάλος μας ποιητής Κωστής Παλαμάς την 1η Νοεμβρίου του 1940 για να ενθαρρύνει την νεολαία της εποχής που πολεμούσε ήδη στα βουνά της Πίνδου και εμπεριέχονται αποσπάσματα από τα μανιφέστα που συνέταξαν και συνυπέγραψαν όλοι οι σημαντικοί λογοτέχνες της εποχής, μέσα απ’ τα οποία φαίνεται καθαρά η ομοψυχία των Ελλήνων και η αποφασιστικότητα τους να αποκρούσουν τους εισβολείς, κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα και στο πεδίο της μάχης.

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.