Μάσκα στο αυτοκίνητο: Πότε είναι υποχρεωτική η χρήση της – Τι πρέπει να γνωρίζουν οδηγοί και επιβάτες

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 (αυξημένης επιτήρησης) και 4 (αυξημένου κινδύνου), δηλαδή στις «πορτοκαλί» και στις «κόκκινες», προκάλεσε μια μικρή σύγχυση στους πολίτες για το τι ισχύει με τη χρήση μάσκας μέσα στα αυτοκίνητα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια των ελέγχων της αστυνομίας να πέσουν πρόστιμα 150 ευρώ σε οδηγούς και συνεπιβάτες, οι οποίοι είπαν ότι δεν γνώριζαν πως το μέτρο ισχύει και για τα αυτοκίνητα. Κάποιοι, πιο τυχεροί, απλώς δέχθηκαν συστάσεις από τους αστυνομικούς και ενημερώθηκαν για το τι ακριβώς ισχύει.

Πάντως για τη χρήση της μάσκας στο αυτοκίνητο είχε δώσει διευκρινίσεις ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, από τη χρήση μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο εξαιρούνται μόνο οι συγγενείς πρώτου βαθμού και κανείς άλλος.

Πότε πρέπει να φοράμε μάσκα στο αυτοκίνητο

Αυτό που ισχύει λοιπόν για τη χρήση της μάσκας στα αυτοκίνητα είναι το εξής:

– Στα ταξί η μάσκα είναι υποχρεωτική για οδηγό και πελάτες.
– Στο ΙΧ αυτοκίνητο η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική όταν ο οδηγός είναι μόνος του στο όχημα και όταν οι επιβάτες είναι συγγενείς πρώτου βαθμού.
– Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο οδηγός και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα.
– Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας είναι και στα επαγγελματικά οχήματα όταν υπάρχουν συνεπιβάτες.

Σε ό,τι αφορά τις μοτοσικλέτες, υπενθυμίζεται πως οδηγός και συνεπιβάτης πρέπει να φορούν κράνος, οπότε η μάσκα μέσα από το κράνος δεν είναι υποχρεωτική.

Υπενθυμίζεται πως στις «κίτρινες» περιοχές ο μέγιστος αριθμός επιβαινόντων σε ΙΧ είναι τα 4 άτομα, ενώ στις «κόκκινες» τα 3.

Πηγή: iefimerida.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Μάσκα στο αυτοκίνητο: Πότε είναι υποχρεωτική η χρήση της – Τι πρέπει να γνωρίζουν οδηγοί και επιβάτες

  1. ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ,ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΟΧΙ 3 ΟΧΙ 4 ΟΧΙ ΤΟ ΕΝΑ ΟΧΙ ΤΟ ΑΛΛΟ,ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΡΚΟΥΤΣΙΑ ΕΞΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ,ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,Ο ΚΟΥΛΗΣ ΒΑΖΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΛΟΓΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΜΕΝΓΚΕΛΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΥΡΟΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ.
    ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.