Η ομιλία του Γ. Αμανατίδη που δεν πραγματοποιήθηκε επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα



Στο πλαίσιο της προηγηθείσας τριήμερης συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Βουλευτής του Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης επρόκειτο να τοποθετηθεί. Επειδή λόγω της έναρξης των ομιλιών των Αρχηγών των κομμάτων, αυτό δεν κατέστη δυνατό, παρατίθεται το πλήρες κείμενο της ομιλίας, όπως επρόκειτο να την αναπτύξει:

κ. Πρόεδρε,
κ.κ. Υπουργοί,
αγαπητοί συνάδελφοι,

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με μία διαπίστωση :
“αναγνωρίζουμε στην πρόταση δυσπιστίας την ομορφιά της σαν την προυπόθεση να ακουστεί η αλήθεια και να αποκατασταθεί η πραγματικότητα”.

Γιατί η ενέργεια αυτή μετεξελίσσεται, με όλα τα πραγματικά γεγονότα που προβάλλαμε το 3ημερο αυτό, σε επικράτηση της αλήθειας.

Οι «δυσπιστούντες» ομιλητές ενώ κάνουν μικρή μόνον αναφορά στο σ/ν για τη “ρύθμιση οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας” καθώς και στη βασική αιτία της διαφοροποίησης που είναι οι «ευάλωτοι οφειλέτες», βρίσκουν την ευκαιρία να κρίνουν την Κυβέρνηση μέσα από τη δική τους οπτική.

Μία Κυβέρνηση που, με την ανάληψη των καθηκόντων της άλλαξε μονομιάς την εικόνα που έχουν οι Έλληνες και οι ξένοι για τη χώρα μας, που αξιολογείται ως ασφαλής προορισμός για επισκέπτες και επενδυτές.

Που ενισχύσαμε την αίσθηση ασφάλειας για τους δανειστές κάθε φορά που βγαίνουμε στις αγορές για αναζήτηση κεφαλαίων.

Που δώσαμε ώθηση στην επενδυτική δυναμική, με τη μείωση των φόρων και των επιβαρύνσεων, την επιτάχυνση των αδειοδοτικών διαδικασιών και τη μείωση των χρόνων από το σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση.

Που μειώσαμε τις επιβαρύνσεις στα νοικοκυριά και απελευθερώσαμε την καταναλωτική δυναμική τους.

Που κινητοποιήσαμε την οικονομία ως προϋπόθεση δημιουργίας πλούτου.

Που ενισχύσαμε τους θεσμούς και απελευθερώσαμε την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας.

Που δημιουργούμε και ενισχύουμε συνεχώς την ψηφιακή Ελλάδα με τη δημιουργία χρηστικών εργαλείων ΤπΕ προς όφελος του πολίτη, του επιχειρηματία και της Δημόσιας Διοίκησης.

Που ενισχύσαμε και στελεχώσαμε τις Δομές Υγείας.

Ναι, η πανδημία δημιούργησε έντονη ανάγκη γι’ αυτό. Η επίτευξη όμως των στόχων αποτυπώνει την ικανότητα της Κυβέρνησης – της Χώρας να απαντάει παραγωγικά στα δύσκολα και να πετυχαίνει στόχους κάτω από δυσμενείς συνθήκες.

Αναφερόμαστε σε μία Κυβέρνηση που αντιμετωπίζει την Ελληνική ύπαιθρο σαν χώρο δημιουργίας υπεραξίας, όπου οι αγρότες θα πρέπει να λειτουργούν σαν μικροί επιχειρηματίες με την Πολιτεία – το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρωγό στο σχεδιασμό και εφαρμογή των πολιτικών. Συμπαραστάτη στα δύσκολα.

Μία Κυβέρνηση που, για 1η φορά, κατέβαλε έγκαιρα και στο σύνολο τις αποζημιώσεις για ζημιές στην αγροτική παραγωγή και θα κάνει το ίδιο τουλάχιστον το 2021 δίνοντας ανάσα στους γεωργούς.

Μία Κυβέρνηση που ενίσχυσε το αυτοδιοίκητο και προσάρμοσε την εκπαίδευση με το βλέμμα στο μέλλον. Στις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας, στην απελευθέρωση της εκπαιδευτικής δυναμικής, στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών όλων των επιπέδων σε περιβάλλον σύγχρονης τεχνολογίας.

Την ίδια περίοδο σχεδιάζεται η νέα προοπτική, η νέα θέση της χώρας στο παγκόσμιο περιβάλλον.

Ωριμάζουν οι μεγάλες επιλογές και οι υποδομές που θα φέρουν οριστικά τη χώρα στο προσκήνιο ως έναν ελκυστικό τόπο με ενισχυμένη προσβασιμότητα και με εξωστρέφεια, γεωπολιτικό σταυροδρόμι και ενεργειακό κόμβο.

Μία Κυβέρνηση που ενίσχυσε την ασφάλεια των πολιτών στις γειτονιές και στους χώρους συνάθροισης.

Που έκανε υπερήφανους τους Έλληνες για τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης στα χερσαία σύνορά της, στα θέματα των μεταναστών/προσφύγων.

Που ενίσχυσε τη δικαιοσύνη διαμορφώνοντας το κατάλληλο θεσμικό περιβάλλον.

Που πήρε σημαντικές αποφάσεις και έκανε τις αναγκαίες προσαρμογές στα θέματα του αθλητισμού, ενισχύοντας το αυτοδιοίκητο και διαμορφώνοντας μία νέα αντίληψη για το περιβάλλον εκδήλωσης κάθε μορφής αθλητικής δράσης.
Που αναδεικνύει τον πολιτισμό και το περιβάλλον σαν μακροπρόθεσμη παραγωγική επένδυση, ένα «περιβάλλον δημιουργίας».

Που αναδεικνύει το ρόλο της αυτοδιοίκησης ως «παραγωγού ανάπτυξης», με νέες πρωτοβουλίες που ανοίγουν δρόμους και προωθούν τις αναγκαίες προσαρμογές.

Ταυτόχρονα το Υπουργείο Εσωτερικών είναι αρωγός και αντιδρά άμεσα στηρίζοντας την αυτοδιοίκηση στα δύσκολα, στις φυσικές καταστροφές.

Δεκάδες άλλες παρεμβάσεις που αλλάζουν το περιβάλλον λειτουργίας της χώρας και ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και την ποιότητα ζωής ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη με πιο σημαντικές το νέο ασφαλιστικό σύστημα και η επιτάχυνση καταβολής των συντάξεων.

Σημαντικές πρωτοβουλίες και για τις περιοχές σε φάση απανθρακοποίησης όπως ο Ν. Κοζάνης.

Ξεχωριστή θέση έχουν :

Ο «επαγγελματισμός» στην αντιμετώπιση της πανδημίας που προσφέρει ένα τεράστιο απόθεμα εμπιστοσύνης και αποδοχής της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ναι, όσο δυσκολεύουν τα πράγματα στα θέματα της πανδημίας τόσο αυξάνεται η αποτελεσματικότητα και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού.

Η πανδημία είναι παγκόσμια και εντεινόμενη και η χώρας μας, παρά τα πολύ θετικά αποτελέσματα, δεν βρίσκεται σε γυάλα.

Η συνεπής και βασισμένη στο διεθνές δίκαιο αντιμετώπιση της κρίσης στο Αιγαίο και της επεκτατικής πολιτικής του Τούρκου Προέδρου, που είχε θετικό αποτέλεσμα στη διεύρυνση και ενίσχυση των συμμαχιών μας.

Με τις συχνές επαφές του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών κάναμε την ευρύτερη περιοχή μια γειτονιά.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

από όλους και κυρίως από τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ έγινε πολύ μικρή αναφορά στα επίμαχα άρθρα του σ/ν, ίσως γιατί δεν αποτελούν την πραγματική αιτία της πρότασης δυσπιστίας. Τα άρθρα 217 μέχρι 226 που αφορούν στους «ευάλωτους οφειλέτες» χρησιμοποιούνται, από όσους διαφωνούν, μόνον εσκεμένα για δημιουργία εντυπώσεων «τσιμπολογώντας» κάποιες από τις προβλέψεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόταση δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταικούρα, ενός Υπουργού που τον εκτιμώ για την παραγωγή σημαντικού νομοθετικού έργου. Κυρίως όμως γιατί σε κάθε αναλήθεια ή μισή αλήθεια και σε κάθε φαρισαϊσμό ξεδιπλώνει τη βαθειά γνώση του στα ζητήματα της οικονομίας και του Χαρτοφυλακίου του.
Προσκομίζει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων για όσα λέει και αντικρούει πειστικά τα όσα άκυρα ακούγονται στην αίθουσα αυτή. Η αποδεικτική διαδικασία είναι χρήσιμη γιατί δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

οι ρυθμίσεις για τους ευάλωτους οφειλέτες και πιο ειδικά για τη μίσθωση της κύριας κατοικίας, την παροχή του επιδόματος ενοικίου, του εγγυημένου εισοδήματος και η στήριξη μέσω των υπόλοιπων μηχανισμών και ρυθμίσεων όπως π.χ η πρόβλεψη, η έγκαιρη προειδοποίηση, ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών (έως 240 δόσεις – 20 χρόνια για χρέη προς Τράπεζες, Διαχειριστές Δανείων, Δημόσιο), η κρατική επιδότηση δανείων 1ης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών για 5 έτη και η πλήρης διαγραφή όλων των χρεών για όσους αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους χωρίς να συνεχίζουν να επιβαρύνουν τους ίδιους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους δημιουργούν περιβάλλον ασφάλειας για το διάστημα μετά τη λήξη της διευθέτησης που έκανε η Κυβέρνηση με το άρθρο 77 του ν. 4714/2020 που καταψηφίσατε (Πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ), οπότε και θα εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του παρόντος Σχεδίου Νόμου που θα ψηφίσουμε άμεσα.

Μία πάγια πολιτική κοινωνικής προστασίας των ευάλωτων νοικοκυριών.

Άλλωστε η προστασία της 1ης κατοικίας έληξε αρχικά τον Φεβρουάριο 2019 και με τις παρατάσεις που δόθηκαν πήγε μέχρι το τέλος του 2019. Είχε όμως μηδενική ελκυστικότητα καθόσον υποβλήθηκαν μόνο 1368 αιτήσεις.

Το σημαντικό είναι ότι δεν υπήρχε καμία μέριμνα για τα κόκκινα δάνεια που δημιουργήθηκαν από 1/1/2019 και εφεξής για τα επόμενα χρόνια.

Άρα, η χρησιμότητά του για το μέλλον ήταν ανύπαρκτη.

Όσο για την πρόταση δυσπιστίας την απορρίπτω ως αβάσιμη, προσχηματική, ανεπίκαιρη και κυρίως γιατί αφορά σε πρόσωπο που, χωρίς αμφιβολία, το αδικεί.

Επίσης, γιατί έρχεται σε αντίθεση με το ίδιο της το σκεπτικό που έτσι και αλλιώς είναι γενικό, δεν πείθει και γεννά ερωτήματα για το σκοπό και το χρόνο εκδήλωσής της.

Σας ευχαριστώ.

9 σχόλια στο άρθρο “Η ομιλία του Γ. Αμανατίδη που δεν πραγματοποιήθηκε επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα

  1. Υποκρισιας το αναγνωσμα!

    - Edit

    Απαντήστε

    Το μενουμε σπιτι!θα το κανετε!σας περνουμε το σπιτι!
    Και οχι μονο το παιρνετε,αλλα υποχρεωνετε τον ιδιοκτητη που πηρε ενα δανειο για να στεγασει την οικογενεια του,τον υποχρεωνετε να νοικιαζει ι το ιδιο του το σπιτι!
    Ακουσον!ακουσον!
    Και το χειροτερο!οσα χρονια νοικιαζει το ιδιο του το σπιτι και τα νοικια που θα δινει ως ιδιοκτητης του σπιτιου που νοικιαζει,το χρηματικο ποσο δεν θα αφαιρεθει απο το δανειο,αλλα θα προστεθει στο αρχικο κεφαλαιο!
    Η πολιτικη σαςς ειναι μια!η πολιτικη της δεξιας και πιο περα!
    Οι πλουσιοι πλουσιοτεροι και φτωχοι φτωχοτεροι!

    Για πρωτη φορα θα δουμε ενοικιαστη και ιδιοκτητη,το ιδιο προσωπο!
    Τοσο γκαντεμια!

    1. Ιδιοκτήτης είναι αυτός που έχτισε το σπίτι του με τα δικά του λεφτά και δεν χρωστά σε κανένα.Αν το έχτισε με δάνειο,ιδιοκτήτης μέχρι να το αποπληρώσει,είναι η τράπεζα.Η όχι;

  2. Αννα να ενα μηλο!

    - Edit

    Απαντήστε

    Σαν τα μικρα παιδια!
    Κυρια!Κυρια! Να σας διαβασω την ομιλια που δεν ειπα στην βουλη;
    Θελω να την πω σε σας για να παρω καλο βαθμο!

  3. Υποκρισιας το αναγνωσμα!

    - Edit

    Απαντήστε

    Στον ανωνυμο 18:37 !Για δωσε εσυ εναν ορισμο,πως ονοναζεται αυτος που πηρε δανειο και πληρωνει νοικι του σπιτιου που πηρε δανειο για να το αποκτησει;
    Θα ελεγα πως ονομαζεται,αλλα υπαρχει και η λογοκρισια!
    Τις εξυπναδες αλλου!
    Ξεπερασες και τον σκρουτζ,γερο- λαδα!
    Οταν γινεται η συνελευση στην πολυκατοικια,συμμετεχουν οι ενοικιαστες και οι ιδιοκτητες!
    Αυτοι που πηραν στεγαστκο δανειο στην πολυκατοικια που ανηκουν; στους ενοικιαστες η στους ιδιοκτητες;
    Γραφει το χαρτι: παρακαλουνται οι ιδιοκτητες και οι ενοικιαστες,να προσελθουν……και…και….
    Μηπως εκει παει αντιπροσωποςτης τραπεζης;
    Λες και δεν καταλαβες τι ηθελα να πω!
    Καταλαβες!αλλα η πονηρια σου δεν σαφηνει να μη σχολιασεις!τρωγεσαι!

    1. Οταν εγκρίνεται το δάνειό σου,σου φέρνει η τράπεζα ένα σωρό χαρτιά να υπογράψεις λίγο πριν σου σκάσει το παραδάκι.Αυτά τα χαρτιά δεν εξιστορούν την ηρωική ζωή του αντάρτη παππού σου ή του παοτζή συμπέθερού σου.Φιλάνθρωποι με τα λεφτά των άλλων,γινόμαστε όλοι.Γκέγκε εξυπνούλη;

  4. ΚΥΡΙΕ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕΤΑ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΣ .
    ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.

  5. Υποκρισιας το αναγνωσμα!

    - Edit

    Απαντήστε

    Εσυ παντως πρεπει να ειχες δωσιλογο προγονο !φαινεται απο την υποστηριξη στις τραπεζες!κατι πολλα θα σ αφησε!
    Εγω το στεγαστικο το πηρα το ’86 και αποπληρωθηκε!δανειο που παιρναν ολοι οι εκπαιδευτικοι και η δοση αφαιρουνταν απο την μισθοδοσια κατ ευθειαν!
    Πριν απο 34 χρονια και σε δραχμες.τοτε το ποσο του δανειου ηταν ψυχουλα!
    Ο τι γραφω το γραφω για τους νεους ανθρωπους και για το ποσο υποφερουν στην αποπληρωμη τωρα με τον πολιτικα αναλγητο και φιλο των τραπεζων κουλη του γκαντεμη!
    Ερχεται ομως ο Τσιπρας και οι πολιτικοι απατεωνες στον σκουπιδοτενεκε της ιστοριας!
    Το να ξερεις απλα πραγματα δεν χρειαζεται να γνωριζεις γραμματα!
    Το να ειναι κανεις τοσο πονηρος και δεξιουλης σαν εσενα,παλι δεν χρειαζονται γραμματα!
    Biliursun musun kurnazi sagda;( μπιλιουρσουν μουσουν κουρναζι σααντα;)
    Που θα πει: το καταλαβες πονηρε δεξιε;

    1. Σιγά μην ενδιαφέρεσαι για τους άλλους.Το δικό σου δάνειο θέλεις να λουφάρεις.Οσο για το ‘εκπαιδευτικός’ που γράφεις με αυτό το συντακτικό και την γραμματική,αμφίβολο.Σε καμμιά Ρουμανία το πτυχίο.Απο που κατάλαβες πως είμαι δεξιός αστροπελέκι;

  6. Το ανεκδοτο με τον λαγο και τον γαιδαρο!

    - Edit

    Απαντήστε

    Κυριε Βολευτα!των φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν!
    Με την καταθεση της προτασης μομφης,απο τον Αλεξη Τσιπρα,ξεσηκωθηκε το συμπαν!εγινε χαλασμος κυριου!το
    Καταπετασμα του ναου εσχισθη εις δυο!και σεις μονο εσεις δεν πηρατε χαμπαρι;με το ακουσμα της προτασης τρεχαν οι βουλευτες να παρουν θεση και να εγγραφουν στον καταλογο των ομιλιτων!
    Εσεις που εισαστε;αετο πετουσατε στον αρινταγα;
    Καπουτσινο πηγατε να παρετε στο κυλικειο της βουλης;η εκεινη την στιγμη μελετουσατε και διαβαζατε ταπροβληματα της κοζανης;
    Η δικαιολογια σας,πως αρχισαν οι ομιλιες των αρχηγων δεν πειθουν!
    Προδιδουν αδιαφορο ανθρωπο και απαθη!
    Ως βολευτης της κοζανης,περιοχης με τεραστια προβληματα,επρεπε να πας πρωτος να εγγραφεις!Να δειξεις στην βουλη και να υπερασπισεις απο την μερια σου ,προβληματα του τοπου!
    Το δεν προλαβες ειναι προφασεις εν αμαρτιαις!
    Ειναι ολιγωρια,ειναι απαξιωση!
    Αργησες να γραφτεις!αργησες!
    Επρεπε να παρεις την θεση καποιου αλλου βουλευτου,π.χ κερκυρας!
    Οι κερκυρσιοι πλουσιοι ειναι!εσυ πρεπει να δινεις μαχες
    στην βουλη και να εισαι μερα νυχτα εκει!γιαυτο ψηφιστηκες!
    Ας επαιρνες την θεση καποιου πατριωτη μου βολιωτη βουλευτου,χιλιες φορες πλουσιοτερος ο βολος απο την κοζανη!
    Αργησες!η επρεπε να ανεβεις στο προεδρειο,να χτυπησεις το χερι σου στο εδρανο και να απαιτησεις,ως βουλευτης φτωχοποιημενης και διαλυμενης περιοχης απο την αναλγησια του κουλη,να λαβεις τον λογο!
    Ερχεσαι τωρα κατοπιν εορτης και μας διαβαζεις την ομιλια σου καρμπον στα περιοδικα και στα ιντερνετια!
    Ο στρατιωτης μαχεται στην πρωτη γραμμη(βουλη) κσι οχι στα μετοπισθεν(περιοδικα και σαιτ)
    Με την απομακρυνση απο το ταμειο(βουλη),ουδεν λαθος αναγνωριζεται!
    Καθυστερησες!ολιγωρησες!
    Επαθες σαν τον γαιδαρο του παρακατω ανεκδοτου!
    Ο λαγος!οχι ο λαγος της χρυσογαυγαυγης,αλλα ο αλλος ο κανονικος!
    Ο λαγος λοιπον ως προεδρος των ζωων και οχι της βουλης,συγκαλεσε γενικη συνελευση ολων των ζωων του δασους!
    Αφου εξεθεσε λεπτομερως τα προβληματα των ζωων και εγινε πολυ κουραστικος,ειπε στο τελος ενα ανεκδοτο για να χαλαρωσουν απαντες!
    Την επομενη συγκαλει εκτακτως γενικη συνελευση για επειγον και σοβαρο θεμα!
    Την ωρα που εκθετουν,σοβαρον προβληματισμον,ακουνε στο βαθος του δασους τρανταχτο χαχανιτο!
    Ο γαιδαρος ανασκελα,με τα ποδαρια σαπαν,εσκαγε στα γελια!
    Το ανεκδοτο του λαγου,το καταλαβε ο γαιδαρος,μετα απο μια εβδομαδα!
    Ο εχω ωτα ,ακουειν ακουετω!
    Ολιγωρησες!πιαστηκες με τγιδα σμπλατ!
    Και αφου δεν εκανες την ομιλια για χι ,ψι ωμεγα λογους,δεν επρεπε να μας την διαβασεις εμας στους μη οντες βολευτες!
    Στην βραση κολλαει το σιδερο!
    Μονο απο λογους αξιοπρεπειας και ηθους πολιτικου ανδροςεπρεπε να μην την δημοσιευσετε!
    Να την δημοσιευσετε με καθε δικαιωμα που εχετε,αφου την διαβασετε ομως στο πεδιο της μαχης και οχι στα μετοπισθεν!
    Και για να χαλαρωσεις και συ και για να μη στενοχωριεσαι που δεν μιλησες,ηρεμησε!κουλαρισε!
    Την δικια σου ομιλια την διαβασαν στην βουλη,οι υπολοιποιω157 βολευτες!το καψατε το φωτοτυπικο κοζανιτη!
    Ολες σας οι ομιλιες με καρμπον,ολες οι ομιλιες σας με το μελανι του αναλγητου και πολιτικα νανισκου,του κουλη του μινιμουμ!
    Υστερογραφο!
    Το μεγαλυτερο χρεος κομματος στην ευρωπαικη ενωση,ειναιτο χρεος της νουδουλας!
    308.000.000!ευρωπουλα σε τραπεζες!
    Και σεις θα βοηθησετε τον φτωχο,τον ανεστιο,τον φουκαρα ιδιοκτητη και ενοικιαστη μαζι!
    Δεστε τα χρεη των νεοδημοκρατων υπουργων και βολευτων στις
    τραπεζεςκαι θα φριξετε!
    Λιγη αξιοπρεπεια κι εχετε;
    Ρυθμιστε τα του οικου σας!
    Βαλτε ταξη στα χρεη σας(ν.δ)
    Και μετα θα κουνατε το δαχτυλο!
    Κατεβηκατε απο τα ραφια του τζαμπο για να μας κυβερνησετε!
    Να μας νοικοκυρεψετε!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.