Η χαμένη δεύτερη ευκαιρία – Γράφει ο Βασίλης Μαρκόπουλος



Του Βασίλη Μαρκόπουλου:

Αγόρασε κάποιος πολίτης την περίοδο των παχιών αγελάδων ένα σπίτι με δάνειο π.χ 100.000 Ε, πλήρωσε στην πορεία κάποια χρόνια τις τοκοχρεωλυτικές δόσεις ύψους π.χ 25.000 Ε , στην πορεία ήρθε η περίοδος της κρίσης και έμεινε άνεργος χωρίς επαρκές εισόδημα , οπότε σταμάτησε να πληρώνει τιε δόσεις και το δάνειο χρωματίστηκε κόκκινο.

Με το υπο ψήφιση νομοσχέδιο αφού αδυνατεί να ανταποκριθεί θα το πάρει η Τράπεζα ή κάποιο FUN και θα μείνει μέσα πληρώνοντας για κάποια χρόνια ενοίκιο , μετά μπορεί να το αγοράσει στην εμπορική του αξία. Στο μεταξύ όσες τοκοχρεωλυτικές δόσεις έχει πληρώσει και τα ποσά των ενοικίων που κατέβαλε πάνε χαμένα.

Συμπέρασμα : Με αυτή τη λογική του νομοσχεδίου , το σπίτι θα μείνει στην Τράπεζα η στο FUN και θα το πουλήσουν όπου θέλουν και στην τιμή που θα καθορίσουν , γιατί ο κοκκινολήπτης του δανείου θα είναι αδύνατο να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό της εμπορικής αξίας με το ανεπαρκές εισόδημα και το βάρος του πολύχρονου ενοικίου. Φυσικά αν στην πορεία δεν πληρώνει το ενοίκιο θα υποστεί έξωση και θα βρεθεί στο δρόμο.

Συνεπώς μιλάμε όχι για δεύτερη , αλλα για χαμένη ευκαιρία για τον δανειολήπτη είτε φυσικό πρόσωπο είναι αυτός είτε μικρομεσαία επιχείρηση , αλλά για την Τράπεζα και τα FUN σκαστή ευκαιρία . Η πτώχευση στη νέα της μορφή εν έτει 2020 ανώ παλιότερα αφορούσε μόνο τους εμπόρους και τις επιχειρήσεις , τώρα συμπεριλαμβάνει και τα φυσικά πρόσωπα. Περιττό να πούμε ότθ με τη διαδικασία της νέας πτώχευσης ο δανειολήπτης θα είναι υποχρεωμένος να εκποιήσει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του.

Οδοστρωτήρας των μικρών και μεσαίων και προς δόξα της Τραπεζοκρατίας και των άπληστων και αχόρταγων ΑΓΟΡΩΝ. Να δούμε τους 158 της πλειοψηφίας στη Βουλή θα σταθούν όρθιοι και θα δούν κατάφατσα τους δανειολήπτες-ψηφοφόρους τους ; ή στο όνομα της κομματικής πειθαρχίας και της κυβερνητικής συνοχής θα λειτουργήσουν ως διατεταγμένος λόχος πεζικάριων ;

2 σχόλια στο άρθρο “Η χαμένη δεύτερη ευκαιρία – Γράφει ο Βασίλης Μαρκόπουλος

  1. Ο Κύριος Μαρκόπουλος δεν
    ενημερώνει αλλά παραπληροφορεί διότι όταν λέει ότι θα πληρώνει ενοίκιο στο σπίτι του και δεν λέει ότι το κράτος θα του δίνει το ενοίκιο τότε αυτό τι είναι? ΣΥΡΙΖΑ……..

  2. Βασιλης Μαρκοπουλος

    - Edit

    Απαντήστε

    Θα επιδοτει μερος του ενοικιου , υπαρχει ομως ενα ΘΑ…, μπορεις αγνωστε σχολιαστη να μας εκθεσεις τα υπερ για να ειναι και ουσιαστικος ο διαλογος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.