Ποιες επιχειρήσεις θα είναι ανοιχτές στις «κόκκινες» περιοχές από το Σάββατο 24 Οκτωβρίου

Στην ενημέρωση για την πανδημία την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων στις κόκκινε περιοχές:

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι τα μέτρα είναι δυναμικά, μιας και βασίζονται στην ανάγκη αντιμετώπισης διαφορετικών χαρακτηριστικών που συνοδεύουν την έξαρση της πανδημίας σε κάθε περιοχή. Τις τελευταίες εβδομάδες και σε επίπεδο ιχνηλάτησης, έχουμε καταλήξει μετά από εξαντλητικό έλεγχο όλων των δεδομένων και κάθε σχετικής παραμέτρου, ότι το ποσοστό μετάδοσης του ιού και των ενεργών κρουσμάτων που σχετίζονται με το λιανεμπόριο είναι ελάχιστα, αν όχι ανύπαρκτα. Είναι ξεκάθαρο δηλαδή, ότι στα καταστήματα λιανεμπορίου όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας εφαρμόζονται με επιμέλεια.

Ως εκ τούτου, από αύριο Σάββατο 24 Οκτωβρίου στη δέσμη μέτρων που συνοδεύουν το Επίπεδο 4, το κόκκινο δηλαδή, προχωρούμε σε διαφοροποίηση της ενότητας που αφορά στο λιανεμπόριο. Στην περίπτωση που μια περιοχή χαρακτηριστεί σε Επίπεδο 4, δηλαδή σήμερα στην Καστοριά και στην Κοζάνη, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, καθώς και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, όπως κομμωτήρια, υπηρεσίες μανικιούρ-πεντικιούρ, ινστιτούτα αισθητικής και λοιπά, λειτουργούν με τους αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις του Επιπέδου 3.

Σε αναστολή παραμένουν οι υπηρεσίες των τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, καθώς και όσες άλλες συμπεριλαμβάνονται στο πεδίο εφαρμογής ειδικών μέτρων του Επιπέδου 4.»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.