Στην Καστοριά μετέβη την Τετάρτη ο Νίκος Χαρδαλιάς – Σήμερα θα συζητηθεί το ζήτημα στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για νέα μέτραΣτην Καστοριά μετέβη σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Αντιπεριφέρειας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρη Σαββόπουλου, καθώς και των Δήμαρχων της περιοχής, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για τη βέλτιστη αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης Covid-19 που σημειώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Σε συνέχεια της συνάντησης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε: «Αξιολογήσαμε την κατάσταση, έχουμε μια επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα της πρώτης φάσης. Σήμερα θα συζητηθεί το ζήτημα στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Δεν μπορώ, φυσικά, να προκαταβάλω την απόφαση της Επιτροπής, αλλά σε κάθε περίπτωση, κάνω έκκληση κι από εδώ, από την Καστοριά, σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να συμμορφωθούν απόλυτα με τα μέτρα. Να τα τηρήσουμε όλοι μαζί, να φοράμε όλοι μάσκες, να κρατάμε τις αποστάσεις και να ακολουθούμε τις οδηγίες των επιδημιολόγων.

Ανεξάρτητα από την απόφαση των Εμπειρογνωμόνων, τα επόμενα 24ωρα είναι πάρα πολύ σημαντικά, γιατί θα πρέπει η έξαρση του ιού να σταματήσει. Μας προβληματίζει, γιατί πέρα από τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων, τα κρούσματα αυτά συσχετίζονται με clusters τα οποία παρουσιάζουν υψηλούς επιδημιολογικούς πολλαπλασιαστές, είναι δηλαδή εστίες υπερμετάδοσης. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια από τον ελληνικό λαό κι αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πάει στράφι. Κάνω έκκληση σε όλους να εφαρμόσουν τα μέτρα – είναι κλειδί για την επόμενη ημέρα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοχή ξεχωριστά».

Κατά την επίσκεψη, τον Νίκο Χαρδαλιά συνόδευε η ομάδα πρώτης απόκρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.