Πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου της Επιτροπής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στην Κοζάνη για την πανδημία του κορονοϊού – Βίντεο με τις δηλώσεις των ομιλητών

Στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε την Τρίτη 20/10/20 στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, δηλώσεις έκαναν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, η Χάρις Λαμπαδά, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και νοσοκομειακή γιατρός και η Τίνα Κουζιάκη, Γραμματέας της ΤΕ Κοζάνης.

Στις δηλώσεις τους, τα στελέχη του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να αξιοποιήσει την πρόσφατη πείρα του κινήματος που όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα, δεν «πάγωσε» τις διεκδικήσεις για τα δικαιώματά του στην Υγεία, την εργασία και την Παιδεία και διαβεβαίωσαν πως το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε να δυναμώσει αυτή η πάλη με κάθε τρόπο, ώστε ο λαός μας, οι εργαζόμενοι να πιστέψουν στη δύναμη και τη δυνατότητά τους να καθορίσουν τις εξελίξεις, να βάλουν τη δική τους σφραγίδα.

Ο Λ. Στολτίδης, στάθηκε στις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης, των εκπροσώπων στη τοπική διοίκηση αλλά και της εργοδοσίας για τη διασπορά του ιού τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η αναζωπύρωση της πανδημίας φέρει τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής, που έπαιξε την υγεία του λαού στον τζόγο των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Σημείωσε πως η ανεπαρκέστατη προετοιμασία του δημόσιου συστήματος Υγείας από την κυβέρνηση για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η σπατάλη του χρόνου που κερδήθηκε από το πρώτο κύμα με την πειθαρχία και τις θυσίες όλου του λαού προκαλεί δικαιολογημένα την αγανάκτηση αλλά και την ανησυχία, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «οι κλίνες και οι ΜΕΘ, η περιορισμένη αύξησή τους, για τις οποίες πανηγυρίζει η κυβέρνηση, δεν επαρκούν ούτε για τις τρέχουσες ανάγκες, πόσο μάλλον για συνθήκες πανδημίας».

Η Χ. Λαμπαδά ανέφερε μεταξύ άλλων πως η πραγματικότητα στην περιοχή «βοά» για το αντίθετο από τις τυμπανοκρουσίες περί στελέχωσης και ενίσχυσης των νοσοκομείων και των δομών ΠΦΥ της περιοχής. Είπε χαρακτηριστικά, πως οι δομές Υγείας της περιοχής δεν είδαν καμία αξιοσημείωτη μεταβολή σε σχέση με την 1η φάση της επιδημίας, παρουσιάζοντας ενδεικτικά τα νοσοκομεία της Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, τα οποία «μπήκαν στην 1η φάση της επιδημίας με κενές το 35-40% των οργανικών θέσεων σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και με τις προσλήψεις που έγιναν δεν καλύφθηκε ούτε το 10% των ελλείψεων αυτών».

Ακόμα, μίλησε για την «κατάσταση πολέμου» όπως τη χαρακτήρισε, που έχει διαμορφωθεί στο ΓΝ Κοζάνης και ειδικά στην Π/Θ Κλινική με την πληρότητα να φτάνει 100% σε κλίνες, την αθρόα προσέλευση περιστατικών στο Τμήμα Επειγόντων με τη μεγάλη αναμονή των ασθενών και το χωροταξικό πρόβλημα που δημιουργείται, τα οποία «κάθε άλλο παρά ετοιμότητα δείχνουν…».

Η Τ. Κουζιάκη, μίλησε για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς: «με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, έχουν μετατραπεί σε βασικές εστίες μετάδοσης του κορονοϊού. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον στους περισσότερους χώρους της ΔΕΗ έχουν εντοπιστεί κρούσματα. Το τονίζουμε αυτό καθώς οι χώροι της ΔΕΗ είναι οι πλέον μαζικοί, συγκεντρώνουν μεγάλο μέρος των εργαζομένων της περιοχής».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εικόνα από την εκπαίδευση, όπου η πλειοψηφία των τμημάτων μέσα στις πόλεις έχουν περισσότερους από 25 μαθητές, ενώ σημειώνονται σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και σε προσωπικό καθαριότητας σε όλους τους δήμους αλλά και τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.