Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εβδομάδα συνάντησης στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας του ΠΔΜ με το Karlsruhe University of Applied Sciences

Στo πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το Γερμανικό Ίδρυμα Karlsruhe University of Applied Sciences, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη εβδομάδα συνάντησης. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, δεν κατέστη δυνατή η φυσική παρουσία της ομάδας των Γερμανών καθηγητών και φοιτητών στην Κοζάνη και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η Στρατηγική στο Διεθνές Επιχειρείν (International Business Strategy), και η δημιουργία Νεoφυών επιχειρήσεων με εξαγωγικό χαρακτήρα (Start-ups). Συμμετέχουν σε αυτό 12 Έλληνες και 12 Γερμανοί φοιτητές, οι οποίοι χωρίζονται σε έξι μικτές ομάδες. Τρεις εξ αυτών ασχολούνται με την ανάπτυξη εξαγωγικής επιχειρηματικής δραστηριότητας προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, σε διεθνές περιβάλλον, με τη χρήση προγράμματος επιχειρηματικής προσομοίωσης (CESIM software). Οι άλλες τρεις ομάδες έχουν ως στόχο τη δημιουργία μιας νεοφυούς (Startup) επιχείρησης που αποσκοπεί στην προώθηση και πώληση νέων και παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων, στην αγορά της Γερμανίας με τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος, Καθηγήτρια του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής κ. Χάϊδω Δριτσάκη, μαζί με τον Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, κ. Ιωάννη Αντωνιάδη οργάνωσαν και επέβλεψαν τις ομάδες των φοιτητών μέσα από διαλέξεις και workshops που πραγματοποιήθηκαν τόσο από το ακαδημαϊκό προσωπικό του Ιδρύματος, όσο και από εξωτερικούς συνεργάτες (ΣΕΒΕ, OK!THESS). Το πρόγραμμα συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση των επιχειρηματικών πλάνων στο Karlsruhe University of Applied Sciences, το Δεκέμβριο του παρόντος έτους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.