Συνάντηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ με τον διοικητή του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ)

Τα μέλη του ΔΣ του παραρτήματος Πτολεμαΐδας του Πανελλήνιου Συλλόγου Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, πραγματοποίησαν την Τρίτη 13/10/2020 συνάντηση με τον διοικητή του Γ.Ν. Πτολεμαΐδας “Μποδοσάκειο” κ. Παπασωτηρίου Σταύρο.

Στη συνάντηση ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και τις ανάγκες του νοσοκομείου, τις ενέργειες της διοίκησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά εξέθεσαν και τις θέσεις του μαχόμενου συνταξιουχικού κινήματος για πλήρως στελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία, ακόμη πιο ενισχυμένα από τον κρατικό προϋπολογισμό μπροστά στο κύμα της πανδημίας που πλήττει την περιοχή μας.

Επεσήμαναν πως σήμερα, την εποχή που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν κάνει άλματα, η υγεία πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν αγαθό παρεχόμενο ισότιμα και δωρεάν προς όλους και όχι σαν εμπόρευμα, που θα το αγοράζει όποιος έχει την οικονομική άνεση. Ιδιαίτερα οι απόμαχοι της δουλειάς που έχουν ήδη πληρώσει πολλά μέσω των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο του σωματείου τονίζεται η ανάγκη για άμεσες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ενίσχυση όλων των κλινικών και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Ανάγκη επίταξης του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξης του σε κεντρικό σχεδιασμό υγείας, παροχή όλων του απαραίτητου ιατροτεχνικού εξοπλισμού.

Οι συναντήσεις του παραρτήματος με φορείς της περιοχής για τα λαϊκά προβλήματα συνεχιστούν.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.