Δήμος Κοζάνης: Οι απόδημοι Κοζανίτες συμμετέχουν στη διαμόρφωση της πρότασης για τη μεταλιγνιτική εποχή



Την κρίσιμη περίοδο της βίαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για την περιοχή, αποτελεί βασικό στρατηγικό στόχο του Δήμου Κοζάνης.

Πρόθεση είναι όλες οι δυνατές προοπτικές να συμβάλλουν στη συνολική προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο που θα εξασφαλίζει τη μετάβαση με δίκαιο τρόπο.

Στην κατεύθυνση αυτή η δημοτική αρχή έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για μια Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση, μέσω της οποίας δύνανται να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που ανακύπτουν, αναδεικνύοντας τον Δήμο Κοζάνης σε ισχυρό οικονομικό πόλο ανάπτυξης, καινοτομίας και περιβαλλοντικής αειφορίας. Η εν λόγω πρόταση τέθηκε σε διαβούλευση στους τοπικούς φορείς το προηγούμενο διάστημα .

Σε αυτήν την κοινή προσπάθεια ζητήθηκε και η συνεισφορά των δημοτών που ζουν στο εξωτερικό, μέσω του δικτύου «απόΔημος» (για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ (http://apodimos.cityofkozani.gov.gr/). Στόχευση η συμμετοχή τους στον εμπλουτισμό της τελικής πρότασης του Δήμου Κοζάνης για τη μετάβαση στην εποχή μετά το λιγνίτη, με την κατάθεση απόψεων/σχολίων στο σχετικό θέμα προς συζήτηση που έχει αναρτηθεί στην σελίδα του δικτύου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή πρόκειται να καταθέσει εκ νέου την πρόταση της στο υπό διαβούλευση ΣΔΑΜ (Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης / masterplan) των λιγνιτικών περιοχών της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας, όπου θα έχουν ενσωματωθεί προτάσεις που κατατέθηκαν μέσω του δικτύου «απόΔημος».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.