Μαγιορκίνης: Τάσεις σταθεροποίησης της επιδημίας παρουσιάζονται στην Ελλάδα – Τι ανέφερε για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα



Παρουσιάζονται τάσεις σταθεροποίησης του επιδημιολογικού φορτίου, επεσήμανε ο Λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης στη σημερινή (13/10) ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Όπως είπε, στην Ελλάδα να βλέπουμε 300-400 κρούσματα τις περισσότερες μέρες (408 σήμερα), ενώ οι διασωληνωμένοι παραμένουν γύρω στους 90. Σήμερα, σημειώθηκαν 89.

Παράλληλα, ο δείκτης μετάδοσης R είναι κοντά στο 1 με βάση τα στοιχεία που αντιστοιχούν σε 15 μέρες πίσω.

Σύμφωνα με πρόσφατες επιδημιολογικές μελέτες, το μέγεθος της πόλης ή του χωριού παίζει ρόλο στην εξάπλωση και την ύφεση του κορωνοϊού.

Η εφαρμογή των μέτρων σε ένα χωριό είναι πιο δραστική και αποτελεσματική απ’ ό,τι σε μια πόλη, τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης και προσέθεσε ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο πληθυσμός που έχει μολυνθεί τόσο επιβραδύνεται η ύφεση.

«Θα πρέπει να παρατηρούμε ξεχωριστά τις επιδημίες σε μικρές και μεγάλες πόλεις. Ο Οκτώβρης είναι ένας δύσκολος μήνας, μπορεί να δούμε και μια μικρή αύξηση.», είπε.

Το προφίλ των ατόμων που πεθαίνουν από κορωνοϊό παραμένει το ίδιο. Πρόκειται για άτομα μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα και οι πιθανότητες να τα καταφέρουν είναι κάτω από 20%, εξήγησε ο Λοιμωξιολόγος.

Πηγή: skai.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.