Αναβάλλεται για υγειονομικούς λόγους το Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης της Κοζάνης

Η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα έφερε νέες συνέπειες στο αγωνιστικό πρόγραμμα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Με απόφαση του Οργανισμού–Αθλητισμού–Νεολαίας του δήμου Κοζάνης αναβάλλεται για λόγους πρόληψης και προστασίας το ανοιχτό αναπτυξιακό τουρνουά της πόλης, που είχε προγραμματιστεί για το προσεχές Σαββατοκύριακο 17 και 18 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης. Εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης είχε μπει για πέντε μέρες σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων και σήμερα (που ήταν και η μέρα κλήρωσης των αγώνων) ο δήμος ενημέρωσε την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ότι αποφάσισε να μη φιλοξενήσει το event διότι τα υγειονομικά δεδομένα καθιστούν επισφαλή την πραγματοποίησή του. Η ομοσπονδία δέχτηκε φυσικά με απόλυτη κατανόηση την αρνητική εξέλιξη, εξήρε τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα του δήμου Κοζάνης μπροστά στην πολύ δύσκολη κατάσταση, ενώ και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία να πραγματοποιήσουν σε άλλο χρονικό σημείο το τουρνουά, εφόσον βέβαια, δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Για την ιστορία να προστεθεί ότι το 4ο αναπτυξιακό όπεν της Κοζάνης θα ήταν το εναρκτήριο στη φετινή περίοδο και θα συγκέντρωνε σε επτά ηλικιακές κατηγορίες περίπου 150 άτομα από 38 σωματεία της χώρας. Καλώς εχόντων των πραγμάτων η αρχή θα γίνει τώρα στο τουρνουά του Α.Σ. Πέρα Αθηνών, το οποίο έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Νοεμβρίου.

Η επιστολή του ΟΑΠΝ δήμου Κοζάνης προς την Ε.Φ.Ο.Επ.Α.:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ως δημοτική αρχή αποφασίσαμε να μην φιλοξενήσουμε στην πόλη μας το Πανελλήνιο Αναπτυξιακό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης μικρών ηλικιών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 17 και 18 Οκτωβρίου.

Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για την πόλη μας, να υποδεχθεί τους εκατοντάδες μικρούς αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα και το αποδείξαμε με τη διάθεσή μας να συνδιοργανώσουμε το όμορφο αυτό αθλητικό γεγονός.

Δυστυχώς τα υγειονομικά δεδομένα καθιστούν επισφαλή την πραγματοποίηση της διοργάνωσης και δεν επιθυμούμε επ’ ουδενί να διακινδυνεύσει κανείς την υγεία του. Ευελπιστούμε, με δεδομένη την άριστη συνεργασία με τον κ. Διδασκάλου και τους υπόλοιπους εκπροσώπους του αθλήματος στην Κοζάνη, να μας δοθεί η ευκαιρία να σας φιλοξενήσουμε μόλις βελτιωθεί η κατάσταση με την υγειονομική κρίση, που μαστίζει ιδιαίτερα την περιοχή μας».

Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.:

«Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κοζάνης, την οποία ευχαριστούμε και κατανοούμε, έκρινε ότι η διοργάνωση του Ανοιχτού Αναπτυξιακού Πρωταθλήματος με συμμετοχή 155 αθλητών από όλη την χώρα, στις 17-18/10/2020, θέτει σε κίνδυνο, με τα παρόντα υγειονομικά δεδομένα της περιοχής, όλους τους εμπλεκόμενους. Η ΕΦΟΕπΑ γνωρίζει τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από τον ΟΑΠΝ του Δήμου Κοζάνης και όλους τους τοπικούς παράγοντες για την διοργάνωση αυτή, επιφυλάσσεται δε να επανέλθει στο κοντινό μέλλον, επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι η υγειονομική κρίση όσο αντιμετωπίζεται με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που επιδεικνύει ο Δήμος Κοζάνης, τόσο πιο γρήγορα θα γίνει παρελθόν. Ευχόμαστε η Κοζάνη να ξεπεράσει πολύ γρήγορα το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Προέχει πάντων η προστασία της υγείας των πολιτών».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.