Ένας μήνας ανοιχτά σχολεία – Ν. Χαρδαλιάς: «Δεν μετεφέρεται ο ιός, δεν αποτελούν εστία διασποράς τα σχολεία»



Αύριο, Τετάρτη 14/10, συμπληρώνεται ένας μήνας λειτουργίας των σχολικών μονάδων της χώρας και η εικόνα σε σχέση με τον κορωνοϊό είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική.

Οπως είπε νωρίτερα ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τα σχολεία δείχνουν «εξαιρετική επιδημιολογική εικόνα» και μόλις 29 σχολικές μονάδες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Οπως πρόσθεσε μάλιστα, δεν έχει καταγραφεί καμία παράβαση των μέτρων και δεν παρατηρούνται περιπτώσεις υπερμετάδοσης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του υπ. Παιδείας, ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, έχει ανασταλεί η λειτουργία σε ποσοστό 0,20% των σχολικών μονάδων (29 σχολικές μονάδες στις άνω των 14.000) και σε ποσοστό 0,25% των σχολικών τμημάτων (207 σχολικά τμήματα σε πάνω από 80.000), ως μέτρο πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

Από τα ως τώρα επιδημιολογικά στοιχεία, δεν προκύπτει τάση μεταφοράς του νέου κορωνοϊού μεταξύ μαθητών, και δεν παρατηρούνται ενδείξεις διασποράς του στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά πρωτίστως μεμονωμένα κρούσματα που προέρχονται έξω από τη σχολική μονάδα.

Ετσι, σύμφωνα με το υπ. Παιδείας, «φαίνεται ότι τα σχολεία αποτελούν ένα ασφαλές επιδημιολογικά περιβάλλον, όπου τα μέτρα προστασίας και πρόληψης ακολουθούνται κατά γράμμα και είναι αποτελεσματικά».

Πηγή: iefimerida.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Ένας μήνας ανοιχτά σχολεία – Ν. Χαρδαλιάς: «Δεν μετεφέρεται ο ιός, δεν αποτελούν εστία διασποράς τα σχολεία»

  1. Μη φέρνετε τον πανικό , τα παιδιά μια χαρά υπακούνε στους κανόνες , οι γονείς τους και οι μεγάλοι δεν υπακούνε σωστά στους κανονισμούς ,……. άρρωστα παιδιά αυστηρά στο σπίτι για λίγες μέρες και ακολουθείστε τι θα σας πει ο γιατρός σας μη στέλνετε τα παιδιά στα σχολεία άρρωστα εκεί υπάρχει πρόβλημα !!!! και οι δήμοι να φροντίσουν να κάνουν τέστ στα παιδιά και στους γονείς που έχουν συμπτώματα ώστε να μη χαθεί ο έλεγχος !!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.