Έφυγε από τη ζωή η τ. Γεν. Γραμματέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κοζάνης Μαριέττα Παλαμήδους- Ψήφισμα του ΕΕΣ Κοζάνης



ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κοζάνης εκφράζει τη βαθειά θλίψη του για την Μαριέττα Παλαμήδους, τ. Γεν. Γραμματέα και Εθελόντρια Νοσηλευτικής, η οποία επί σειρά ετών υπηρέτησε έμπρακτα με ανιδιοτέλεια κι αυταπάρνηση τις αρχές και τα ιδεώδη του Ερυθρού Σταυρού.

Ως ελάχιστο δείγμα τιμής για την κοινωνική της προσφορά το Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κοζάνης λαμβάνοντας υπόψη τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας ομόφωνα αποφάσισε:

Να παραστεί η αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και μία ένστολη εθελόντρια του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Κοζάνης στην εξόδιο ακολουθία.

Αντί στεφάνου να διατεθεί χρηματικό ποσό για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και όλων των Εθελοντών στους οικείους της.

Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα από την αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του ΕΕΣ Κοζάνης κατά την εξόδιο ακολουθία.

Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Η οικογένεια του ΕΕΣ πενθεί σήμερα την απώλεια ενός εκλεκτού μέλους και στυλοβάτη του Περιφερειακού Τμήματος του ΕΕΣ Κοζάνης. Η εκλιπούσα δεν υποχώρησε ποτέ στις δυσκολίες της ζωής και εργάστηκε ακούραστα κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου της κατοχής και του εμφυλίου που ακολούθησε. Μερίμνησε για την πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών όπως η ψώρα και η φυματίωση, οργάνωσε ποικίλες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας εντός και εκτός Ελλάδος, στάθηκε κοντά στους σεισμοπαθείς της Κοζάνης το 1995 και φρόντισε ώστε ο το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κοζάνης να έχει τη δική του στέγη και να μπορεί πάντοτε να είναι αρωγός και συμπαραστάτης στην ανθρώπινη δυστυχία. Ήταν η κινητήρια δύναμη σε όλες τις δραστηριότητες του Τμήματος κι αποτέλεσε παράδειγμα για όλες τις νεότερες εθελόντριες.

Σεβαστή μας Μαριέττα, σε ευχαριστούμε για ό,τι προσέφερες. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και να είσαι σίγουρη ότι θα συνεχίσουμε το ανθρωπιστικό έργο στο οποίο πρωτοστάτησες.

Το Δ.Σ.
Περιφ. Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.