Αυτός είναι ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό – Στο 3ο επίπεδο επικινδυνότητας η Π.Ε. Κοζάνης



Παρουσιάστηκε ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό, στην ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον χάρτη οι Περιφερειακές Ενότητες της χώρας βρίσκονται σε ένα από τέσσερα επίπεδα, ανάλογα με τον αριθμό κρουσμάτων που έχουν και ισχύουν ξεχωριστά μέτρα προστασίας για την κάθε Π.Ε.

Ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης. Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις σε τοπικό επίπεδο εντός της περιφερειακής ενότητας.

Η Π.Ε. Κοζάνης βρίσκεται στο 3ο επίπεδο.

Δείτε εδώ αναλυτικά τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον covid-19.

Σ.Ν. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.