Ποια σχολεία της Κοζάνης ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω κορονοϊού – Τέλος οι καταλήψεις σε τρία Λύκεια της Πτολεμαΐδας



Στα πέντε φθάνουν πλέον τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, στα οποία έχουν ανασταλεί η λειτουργία επτά τμημάτων και τάξεων, λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού.

Συγκεκριμένα έχει ανασταλεί η λειτουργία των τμημάτων: Β3 και Β1 Ανθρωπιστικών Σπουδών, του 2ου ΓΕΛ Κοζάνης, μέχρι την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020, στο τμήμα Γ της ειδικότητας: Υπάλληλος Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κοζάνης μέχρι την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, ενώ μέχρι την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 έχει ανασταλεί η λειτουργεία των τμημάτων: Γ1 Γενικής Παιδείας και Γ1 Θετικής Κατεύθυνσης του 4ου Γενικό Λύκειο Κοζάνης, το τμήμα Γ1 στο 3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας και το τμήμα της Δ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις καταλήψεις Σχολείων της Πτολεμαΐδας αφού από το πρωί της Πέμπτης ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι μαθητές των 1ου και 2ου Γενικών Λυκείων Πτολεμαΐδας, καθώς και οι μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου, ενώ εκτιμάται ότι ανάλογες αποφάσεις θα λάβουν και τα υπόλοιπα υπό κατάληψη Λύκεια ( 1ο ΕΠΑΛ και 3ο ΓΕΛ).

Την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο σε κεντρικές οδούς της πόλης με σύνθημα την έγκριση περισσότερων κονδυλίων για την Παιδεία καθώς και να δοθούν λύσεις άμεσα στα αιτήματα τους σχετικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν τα Σχολεία με τους εκπροσώπους των Σχολείων να κάνουν λόγο για μικρή συμμετοχή των συμμαθητών τους, ειδικά της Γ Λυκείου, ενώ τους απασχολούσε έντονα το θέμα των απουσιών.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΛ ΜΕ Εορδαίας, Ανδρόνικος Ταργοντζίδης, τόνισε μεταξύ άλλων πως η « η φυσική παρουσία των παιδιών είναι μέσα στις αίθουσες με ασφαλείς Υγειονομικούς όρους και 15 μαθητές ανά τμήμα, όπως ζήτησε η ΟΛΜΕ και όχι 27,» ενώ, και εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τουλάχιστον ο αριθμός αυτός να μην υπερβαίνει τους 20-21.

Εκτίμησε με βάσει τις πληροφορίες του ότι βαίνουμε προς εκτόνωση των καταλήψεων κι ενδεχομένως από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα Λύκεια.

Πηγή: ΕΡΤ Κοζάνης- Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου, Μάκης Νασιάδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.