Ραδιοερασιτεχνικός διαγωνισμός με αφορμή την 108η επέτειο απελευθέρωσης της Κοζάνης



Οι ραδιοερασιτέχνες (ασυρματιστές). Εκτός της συνδρομής σε διάφορες εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων, και της συμμετοχής τους στην πολιτική προστασία, με τις οποίες γίνονται γνωστοί στο ευρύ κοινό, ασχολούνται και με δραστηριότητες που αφορούν το χόμπι τους.

Ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι μια ενασχόληση με την τέχνη και την τεχνική των ραδιοεπικοινωνιών, η οποία έχει σκοπό την αυτοδιδασκαλία, τη δημιουργία φιλίας και την κοινωνική προσφορά με πολλούς τρόπους. Οι ραδιοερασιτέχνες, όπως ονομάζονται τα άτομα που ασχολούνται με τη δραστηριότητα αυτή, είναι αδειοδοτημένοι να χρησιμοποιούν εξοπλισμό ραδιοεπικοινωνιών, τους πομποδέκτες, για να επικοινωνήσουν με άλλους ραδιοερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο.

Στα πλαίσια αυτά η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ. (SZ2RWM) και ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης ΣΥ.ΡΑ.ΚΟΖ. (SZ2KOZ) με αφορμή την 108η επέτειο της 11ης Οκτωβρίου του 1912, ημέρα απελευθέρωσης της πόλεως της Κοζάνης, διοργανώνουν Ραδιοερασιτεχνικό διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 5 έως την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις μπάντες των βραχέων και των VHF, σύμφωνα με το ισχύον BandPlan (ραδιοερασιτεχνικές συχνότητες). Τα χαρακτηριστικά κλήσης που χρησιμοποιούνται είναι αυτά των δύο συλλόγων.

Όποιος Ραδιοερασιτέχνης καταφέρει επαφές και με τα δύο χαρακτηριστικά κλήσης αποκτά το δικαίωμα να κατεβάσει μέσω internet την επόμενη ημέρα, αναμνηστικό δίπλωμα.

Αντίστοιχος διαγωνισμός διοργανώθηκε και τις προηγούμενες χρονιές, κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκαν επαφές με πολλούς ραδιοερασιτεχνικούς σταθμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Με αυτό τον τρόπο γιορτάσαμε και ενημερώσαμε το κόσμο για την μεγάλη επέτειο της πόλης μας.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι επαφές πραγματοποιήθηκαν από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς επίσης και από περιοχές της Ασίας, της Αφρικής και της Αμερικής.

Για περισσότερες πληροφορίες:
https://qrz.com/db/SZ2RWM
https://qrz.com/db/SZ2KOZ
https://xromio.gr/kozani_award_2020/

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.