Τι αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης για δημοσίευμα καταγγελίας για ξυλοδαρμό κρατουμένων από αστυνομικούς στην Κοζάνη



Με έκπληξη διαβάσαμε σε συγκεκριμένο Μ.Μ.Ε. ότι δράστης που συνελήφθη επ’ αυτόφωρο να διαπράττει κλοπές σε οικίες (και για τον οποίο υπάρχουν στοιχεία ότι διέπραξε συνολικά 11 διαρρήξεις και 8 απόπειρες σε οικίες) προέβη σε καταγγελία ότι δήθεν ασκήθηκε βία εναντίον του κατά την κράτηση του από τους αστυνομικούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Η συγκεκριμένη τακτική αντιπερισπασμού εφαρμόζεται όλο και πιο συχνά από δραστες που προσπαθούν να ασκήσουν με τον τρόπο αυτό πίεση και να εκτρέψουν το ενδιαφέρον της υπόθεσης.

Η Ένωση μας, εκπροσωπώντας τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς δηλώνει τα εξής:

● Ο δράστης όχι απλά δεν έπεσε θύμα βίας, αντίθετα παρόλο που είχε προκλητικότατη συμπεριφορά καθόλη τη διάρκεια της κράτησής του έτυχε ιδιαίτερα ψύχραιμης και επαγγελματικής αντιμετώπισης.
Μεταφέρθηκε όποτε υπήρξε ανάγκη στο νοσοκομείο Κοζάνης για να του δοθεί η απαραίτητη αγωγή. Από την πρώτη στιγμή της συλληψης τους ο ενας εκ των δραστών δήλωσε ότι είναι φορεας του ιού COVID 19, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση και την φροντίδα τους.Αυτό αναφορικά με τον ισχυρισμό του, περί μη χορήγησης της θεραπείας τους.

● Ορθώς το συγκεκριμένο μέσο https://www.protothema.gr/greece/article/1045821/kataggelia-gia-xulodarmo-kratoumenon-apo-astunomikous-stin-kozani-mas-ferthikan-san-zoa/ δημοσίευσε τις καταγγελίες του (είναι άλλωστε ιερό καθήκον του Τύπου να το κάνει). Μας λυπεί όμως που δεν μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει και την έτερη πλευρά, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ψεύδους εντυπώσης σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη.

● Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί επιθυμούν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

● Τις επόμενες ημέρες και μόλις λάβουν γνώση του ακριβούς περιεχομένου της καταγγελίας, θα προβούν στις απαραίτητες δικονομικές ενέργειες κατά του “καταγγέλλοντα”.

Υπηρετούμε την κοινωνία με ζήλο αυταπάρνηση και επαγγελματισμό. Τέτοιες τακτικές αποπροσανατολισμού δεν πρόκειται να μας πτοήσουν. Άλλωστε όπως λέει ο λαός ” το ψέμα έχει κοντά πόδια”. Σύμμαχός μας η αλήθεια και η αγάπη μας για το λειτούργημά μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας
Ζήσης ΛΙΑΚΟΣ         Νικόλαος ΠΕΣΛΗΣ

8 σχόλια στο άρθρο “Τι αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης για δημοσίευμα καταγγελίας για ξυλοδαρμό κρατουμένων από αστυνομικούς στην Κοζάνη

  1. Ρε ουστ….Ειμασταν μικρά παιδάκια δέκα ετών και μπήκαμε μέσα σε ένα παλιό παρατημένο μισογκρεμισμένο σπίτι να το κάνουμε στέκι και ήρθε ξαφνικά ένας μπάτσος μουστακλής με το όνομα Κυριάκος και μας πλάκωσε στις κλωτσιές και τίς σφαλιάρες δέκα ετών παιδάκια.Και όταν έγινε θέμα και τον πήρε τηλέφωνο ο επιμελητής ανηλίκων μετά καθόταν σούζα.

    1. τι στεκι θα το κανατε δηλαδη…? Μάλλον δεν φαγατε αρκετες για να καταλαβετε οτι μπορει και να σας εσωσε στο μισογκρεμισμενο σπιτι…

  2. Και αν δεν έφαγε έπρεπε να τον δώσετε καμια ωρα στους ανθρώπους που έκλεψε και μετά να δεις….. Κολοπαιδο.

  3. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ…ΚΑΤΕΚΛΕΨΕ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ…ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΓΕ ΛΙΓΕΣ ΗΤΑΝ…ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΕΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΙΝΙΚΑ!!!

  4. Σε σοβαρή φυλλάδα έκανε παράπονα. Ρε πέντε καρα ξύλο έπρεπε να τους ρίξετε λεβέντες. Ξύλο στα μαλακά, και δεν φαίνεται τίποτε.

    1. Συμφωνώ!Αν όμως ένας μικροαπατεώνας πρέπει να φάει ”πέντε κάρα ξύλο”,τι θα πρέπει να κάνει η αστυνομία σε κάποιον φονιά,σε κάποιιον που κακοποιεί παιδιά ή σε κάποιον βιαστή;Με τη λογική σου θα πρέπει να τους εκτελεί ή να τους κρεμάει επιτόπου!Δεν πάει ετσι,όμως!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.