Αποτίμηση του διαδικτυακού επιμορφωτικού σεμιναρίου του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης για την εξ αποστάσεως σχολική εκπαίδευση



Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης, ανταποκρινόμενος στην ανάγκη για ουσιαστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην αξιοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, διοργάνωσε ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου για την εξ αποστάσεως σχολική εκπαίδευση.

Η πρώτη προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η κ. Αδαμαντία Σπανακά, μέλος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής Εποπτείας και Καθηγήτρια-Σύμβουλος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Εκπαίδευση και Τεχνολογίες σε συστήματα εξ αποστάσεως Διδασκαλίας και Μάθησης-Επιστήμες της Αγωγής» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Η κ. Σπανακά ανέλυσε τις κεντρικές έννοιες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ ανέδειξε όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι αναγκαία για την ποιοτική αξιοποίησή της από μαθητές και εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, προσπάθησε να προσεγγίσει κριτικά την επίδραση του Covid-19 στην εκπαίδευση, υπό το πρίσμα της διαδικτυακής μάθησης και διδασκαλίας.

Η δεύτερη προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η κ. Αλεξάνδρα Γερακίνη, φιλόλογος στο 6ο Γυμνάσιο Καβάλας με μεγάλη εμπειρία στη δημιουργική αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση. Το ιστολόγιό της με τίτλο «Διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων» (http://alexgger.blogspot.com/) είναι πανελληνίως γνωστό. Η κ. Γερακίνη επικεντρώθηκε στην οργάνωση της ηλεκτρονικής τάξης και την πρακτική εφαρμογή σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων.

Μετά τις παρουσιάσεις των δύο ομιλητριών τέθηκαν ερωτήσεις και ακολούθησε συζήτηση. Στο επιμορφωτικό σεμινάριο του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης συμμετείχαν περίπου 180 καθηγητές πολλών ειδικοτήτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας, τους οποίους και ευχαριστούμε για την παρακολούθηση.

Ο ψηφιακός χώρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης κατέστη για άλλη μια φορά ένας χώρος ανταλλαγής ιδεών και εμπνεύσεων μεταξύ καθηγητών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.