Το ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας η έδρα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας



– Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποδέχθηκε το αίτημα του Δήμου Εορδαίας

Ο χώρος του ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας (Πρώην Εργοστάσιο ΑΕΒΑΛ) επιλέχθηκε από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για να ανεγερθεί το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας, κατόπιν ολοκληρωμένης πρότασης που υπέβαλλε προς αυτήν ο Δήμος Εορδαίας, μέσω της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα με το υπ. αριθμ. 10361/25-9-2020 έγγραφό του ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, αιτήθηκε την δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση του συγκεκριμένου οικοπέδου για 25 χρόνια, με σκοπό την ανέγερση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής, στα πλαίσια του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων.

Το αίτημα δωρεάν παραχώρησης του χώρου από πλευράς Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας θα υποβληθεί με την μορφή ολοκληρωμένης εισήγησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο είναι και το αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει οριστικά.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς τόνισε : «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη η οποία, σε συνδυασμό με την παρουσία της Σχολής Πυροσβεστών, αφενός καθιερώνει την Πτολεμαΐδα σε νευραλγικό πυρήνα εκπαίδευσης των θεμάτων Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων σε ολόκληρη τη Νότια Βαλκανική, ενώ αφετέρου δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης και νέων θέσεων εργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας. Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά καθώς και σε όλα τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας, για την αποδοχή της δικής μας πρότασης και για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Επίσης να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η οποία ήταν ο συνδετικός κρίκος, συμβάλλοντας από πλευράς της στην τελική επιλογή του ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας ως χώρου που θα ανεγερθεί το ΠΕΚΠΠ»

Τέλος να σημειωθεί ότι το κτίριο, το οποίο θα ανεγερθεί για να στεγάσει το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας, θα είναι δύο επιπέδων συνολικού εμβαδού περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ η κατασκευή του θα πραγματοποιηθεί μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.