Ενίσχυση της εξωστρέφειας των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας στους τομείς μεταποίησης, κατασκευών, εμπορίου και επιλεγμένων υπηρεσιών



Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε την τροποποίηση της Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, των κατασκευών, του εμπορίου και επιλεγμένων υπηρεσιών, με προτεραιότητα στους τομείς της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Τόσο οι επιλέξιμοι τομείς δραστηριότητας (ΚΑΔ) όσο και οι τομείς της RIS3 περιλαμβάνονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VΙII: ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΚΑΔ) της Πρόσκλησης.

Η συνολική συγχρηματοδοτούμενη Δημόσια Δαπάνη της Πρόσκλησης ανέρχεται στα 4.500.000,00 €, εκ των οποίων το 1.000.000,00 € θα χορηγηθεί σε επιχειρήσεις που θα υλοποιήσουν την επένδυση τους εντός της περιοχής παρέμβασης της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) αξιοποίησης των λιμνών της Δυτικής Μακεδονίας, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 3 – “Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων” του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Μακεδονία 2014-2020.

Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση υφιστάμενων και νέων, πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, με στόχο τη βελτίωση της θέσης τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά, με ελάχιστο επιχορηγούμενο π/υ τουλάχιστον 15.000,00 € και μέγιστο επιχορηγούμενο π/υ 280.000,00 €.

Το ποσοστό ενίσχυσης των επενδυτικών σχεδίων για το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών τους στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης είναι 70% για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όλων τον τομέων.

Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis), με καταληκτική ημερομηνία 31-12-2020 και ώρα 14:00.

Το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης με τις λεπτομέρειες υποβολής των επενδυτικών σχεδίων έχει αναρτηθεί στη σελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Μακεδονία, στη διεύθυνση www.pepdym.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα – ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr) και του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης – Αναπτυξιακή Ένωση Μακεδονίας ΑΜΚΕ – ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ (www.kepa-anem.gr), του ΕΣΠΑ (www.espa.gr) και στο www.ependyseis.gr. Σε αυτό περιγράφονται αναλυτικά, οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο τρόπος υποβολής των προτάσεων, η διαδικασία αξιολόγησής τους, η ένταξη τους για χρηματοδότηση, ο τρόπος καταβολής των χρηματοδοτήσεων, η διαδικασία έλεγχου και παρακολούθησης της υλοποίησης, οι υποχρεώσεις των Δικαιούχων και οι λοιποί όροι της Δράσης.

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κεντρικό Γραφείο Πληροφόρησης του ΕΦΕΠΑΕ (ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ), Οικισμός Λήδα-Μαρία, Κτήριο Ερμής (1ος όροφος), 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, 57001 Θέρμη Θεσσαλονίκης και στο τηλέφωνο 2310480000 ή στο pepdm@e-kepa.gr ή στο www.kepa-anem.gr (στην επιλογή “Στείλε το ερώτημά σου”), όπως και στο γραφείο πληροφόρησης της ΑΝΚΟ Α.Ε. Φον Καραγιάννη 1-3, Κοζάνη, T.K 50131.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.