Ανακοινώσεις συμπαράστασης από Σωματεία για τον αγώνα των ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών Δ.Χ. στα Ορυχεία

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στέκεται δίπλα στους επαγγελματίες ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης (Δ.Χ.) που αντιμετωπίζουν ήδη τις «ασφυκτικές συνθήκες» που δημιουργεί η βίαιη απολιγνιτοποίηση.

Στις κινητοποιήσεις τους εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη μας όπως ακριβώς θα κάνουμε για κάθε κλάδο που «σημαδεύεται» από το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Οι επαγγελματίες και εργαζόμενοι που βρίσκονται σήμερα στο δρόμο του αγώνα, σε Δυτική Μακεδονία και Αρκαδία χρειάζονται τη στήριξη και την ενεργό εμπλοκή όλων των φορέων προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις σήμερα και όχι αύριο.

Δεν υπάρχουν περιθώρια και ο χρόνος που περνά κάνει πιο δύσκολη την επιβίωση των επαγγελματιών και των οικογενειών τους αλλά και την οικονομική επιβίωση χιλιάδων άλλων οικογενειών που ,όπως είναι εύκολα αντιληπτό, επηρεάζονται έμμεσα.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζοντας τους χιλιάδες εργαζομένους που εκπροσωπεί εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα αυτό και δηλώνει πως θα ενισχύσει την προσπάθειά τους τόσο θεσμικά όσο και αγωνιστικά γιατί πιστεύει πως το εισόδημα που χάνεται από κάθε κλάδο είναι ένα βήμα που φέρνει πιο κοντά την ανεργία και τον οικονομικό μαρασμό στις λιγνιτικές περιοχές.

Ακόμα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί τα Σωματεία-Μέλη της να συμπαρασταθούν στον αγώνα που δίνουν οι επαγγελματίες και οι οδηγοί των φορτηγών Δ.Χ. (που εργάζονται στα ορυχεία της ΔΕΗ) ώστε μαζί και με τους άλλους φορείς και τις κοινωνικές οργανώσεις να δυναμώσουν το μήνυμα και την κραυγή αγωνίας και να αποτρέψουν τις αρνητικές εξελίξεις για τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ

Τις προηγούμενες ημέρες, στον απόηχο της δημοσιοποίησης του Master Plan και της συζήτησης που ακολούθησε, ξεκίνησε και συνεχίζει η κινητοποίηση των ιδιοκτητών φορτηγών Δημόσιας Χρήσης (ΔΧ), περιοχής Ελλησπόντου καθώς και εργαζομένων σε αυτά.

Το Συντονιστικό εργατικών σωματείων και φορέων ενάντια στην απολιγνιτοποίηση, χαιρετίζει των αγώνα αυτό καθώς είναι αγώνας για τη ζωή αυτών των ανθρώπων, για να αποφύγουν τη “δαμόκλειο σπάθη” της ανεργίας. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων μιας και το ζοφερό μέλλον είναι κοινό για όλους τους εργαζόμενους της περιοχής.

Όσο κι αν προσπαθούν να λειάνουν τις συνέπειες που θα έχει η περιοχή από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και των κατευθύνσεων της ΕΕ που ακολουθεί πιστά το πολιτικό προσωπικό για χάρη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ήδη αποκαλύπτεται το πόσο καταστροφικές θα είναι για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Σε μια σειρά κλάδους ήδη φαίνονται τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα και έπεται συνέχεια.

Δεν θα αποδεχτούμε η περιοχή να γίνει κρανίου τόπος. Δεν υπάρχει μέση λύση, υποταγή ή σύγκρουση με τον σχεδιασμό που κάνουν για την περιοχή μας. Η ελπίδα σήμερα βρίσκεται στους οργανωμένους αγώνες. Στο συντονισμό των εργατικών σωματείων, των συλλόγων, των φορέων γιαυτό και εκφράζουμε την πραγματική αλληλεγγύη μας στους επαγγελμάτιες – ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ της περιοχής Ελλησπόντου και την στήριξή μας στον δίκαιο αγώνα τους.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Κ.Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων του Εργατικού Κέντρου  Ν. Κοζάνης,  στηρίζει και βρίσκετε δίπλα στους επαγγελματίες ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσης στο δίκαιο αίτημά τους .

Δυστυχώς η «ομαλή απολιγνιτοποίηση»  άρχισε να φέρνει αποτελέσματα!!!

Σε αυτές τις πραγματικά δύσκολες καταστάσεις που θα βιώσει από εδώ και πέρα η Δυτική Μακεδονία, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς.

Η  Απολιγνιτοποίηση,  είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την περιοχή σε οικονομικό μαρασμό και χιλιάδες θα είναι οι οικογένειες που θα έχουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα.

Αγαπητοί Συμπολίτες ,

Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για να είμαστε χωριστά.

Πρέπει όλοι μαζί να ενωθούμε και να αντισταθούμε σε αυτό το σχέδιο απολιγνιτοποίησης που  ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα φέρει τραγικά αποτελέσματα στην Δυτική Μακεδονία .

Καλούμε όλους τους φορείς της περιοχής και όλες τις κοινωνικές οργανώσεις, να σταθούν αλληλέγγυοι  στον ΔΙΚΑΙΟ αγώνα των συναδέλφων, για να αποτρέψουμε όλοι μαζί τις ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ εξελίξεις στην περιοχή.

Γραφείο Τύπου

Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΕΚΝΚ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΡΥΑΚΙΟΥ KOZANHΣ

Ο Σύλλογος μας συμπαραστέκετε στον δίκαιο αγώνα των επαγγελματικών ιδιοκτήτων φορτηγών Ελλησπόντου.

Που εδώ και μέρες διαμαρτύρονται στο κτήριο της περιφερείας Δυτικής Μακεδονίας ζητώντας το αυτονόητο, να μην χάσουν την δουλειά τους.

Δεκαετίες τώρα αφού η ΔΕΗ τους πηρέ τα χωράφια, εξαφάνιζε τα χωριά τους από το χάρτη, τους ανάγκασε να μεγαλώνουν τα παιδία τους κάτω από τις καμινάδες, απαξίωσε ότι περιουσία τους έχει απομείνει.

Τους στέλνει στην ανεργία αδιαφορώντας για αυτούς που έχουν δώσει τα πάντα έτσι ώστε η ΔΕΗ όλα τα προηγούμενα χρονιά να είναι ο πυλώνας της εθνικής οικονομίας της πατρίδας μας.

Υ.Γ. 1  Αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς

Υ.Γ. 2  Περιμένουμε από αυτούς που μας έφεραν σε αυτό τα αδιέξοδο να δώσουν λύση ?

Καλούμε όλους του πολίτες να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι σε αυτές τις καταστροφικές πολίτικες της περιοχή μας και της πατρίδας μας.


Η βίαιη απολιγνιτοποίηση δυστυχώς αγγίζει άλλον έναν κλάδο στην περιοχή μας, τους ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας χρήσης (Δ.Χ.).

Το κλείσιμο των ορυχείων και των λιγνιτικών μονάδων θα φέρει εργασιακό – οικονομικό μαρασμό στην Δυτική Μακεδονία και θα πληρώσει το μάρμαρο της μετάβασης, όχι ένας κλάδος άλλα και πολλές άλλες επιχειρήσεις, προκαλώντας την ανεργία και την ερημοποίηση της περιοχή μας.

Το Σωματείο «ΕΝΩΣΗ» είναι δίπλα στους ιδιοκτήτες φορτηγών (Δ.Χ.) που δραστηριοποιούνται στην ΔΕΗ και στηρίζουμε τον δίκαιο αυτόν αγώνα τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.