Επιστολή διαμαρτυρίας πολιτών για τον Ξενία Κοζάνης



Για πολλές δεκαετίες το Ξενία της πόλης Κοζάνης, το Ιστορικό « μπαλκόνι», έργο του αρχιτέκτονα Γιώργου Νικολετόπουλου,που εμπνευσθηκε και υλοποιησε ο δικος μας Γεωργιος Τιαλιος, ήταν το σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων. Με ποικίλες κοινωνικές εκδηλώσεις και φιλοξένησε προσωπικότητες της πολιτικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής της χώρας μας. Αποτελούσε, για την πόλη, κόσμημα και χώρος συνδεδεμένος με την ιστορία του τόπου. Γι όλους εμάς δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί κι αποτελεί ένα κομμάτι από την ζωή μας.

Στο πρόγραμμα «Ξενία» του ΕΟΤ τις δεκαετίες του ‘50 και ‘60 με πρόεδρο τον Γιάννη Πολύζο ομότιμο καθηγητή του τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ και με την καθοδήγηση των Χαράλαμπου Σφαέλου και Αρη Κωνσταντινίδη δημιουργήθηκαν και αξιοποιήθηκαν τα «ΞΕΝΙΑ» στην χώρα μας.

Δυστυχώς μετά μία πεντηκονταετία η διαχρονική ανικανότητα και ακαμψία των Τοπικών και Κεντρικών εξουσιών κατάντησαν-τοποθέτησαν τα «Ξενία» της χώρας μας στο χώρο της απαξίας.

Σήμερα και όχι αύριο απαιτούμε από τους Υπεύθυνους-Αρμόδιους Φορείς της Πολιτείας : Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού, Υπηρεσίες του Δημοσίου, Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου και της Δικαιοσύνης, να φροντίσουν για την ασφάλεια ατυχημάτων αλλά και για λόγους υγείας το εγκαταλελειμμένο και αφύλακτο Ξενία μας. Κατά τη γνώμη μας στο Κτήριο και στον πέριξ αυτού αύλειο χώρο του, υπάρχουν στοιχεία επικινδυνότητας από απόψεως υγιεινής και ασφάλειας.

Απόδειξη οι φωτογραφίες που έχουμε αναρτήσει και μέχρι σήμερα κανένας αρμόδιος Φορέας δεν έχει κινηθεί, όπως ορίζεται από τους Ελληνικού Νόμους.

Επίσης ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τους Αρμόδιους Φορείς Πολιτικούς αλλά και Διορισμένους, που έχουν την κυριότητα του Οικοπέδου και του Κτηρίου και λόγω αυτής της ιδιότητας τις ευθύνες που προκύπτουν, να εξηγήσουν δημόσια τους λόγους αυτής της κατάντιας του Κτιρίου αλλά και του πέριξ αυτού αύλειου χώρου του.

Τα αρμόδια Υπουργεία, η Κεντρική και Τοπική εξουσία, οι τοπικοί Βουλευτές, οφείλουν, έχουν υποχρέωση να απαντήσουν δημόσια, τι πρόκειται να κάνουν για το Ξενία Κοζάνης, σημειώνοντας ως καταλυτική ημερομηνία μέχρι τις 31-10-2020.

Επιφυλασσόμαστε για κάθε Νομική, Πολιτική, Κοινωνική πράξη εάν το ψήφισμα μας δεν έχει τις δέουσες απαντήσεις.

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ :
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΕ (ΕΤΑΔ ΑΕ)
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
5 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Το επόμενο ψήφισμα μας θ αφορά το «ΚΟΥΡΙ» του Δήμου Κοζάνης.

6 σχόλια στο άρθρο “Επιστολή διαμαρτυρίας πολιτών για τον Ξενία Κοζάνης

  1. Γιατί λογαριάζουν χωρίς το ΤΑΙΠΕΔ και κουράζονται άδικα και πάνε και ξεβρωμίζουν ξένη περιουσία τι παίζει???

  2. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!!! ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑΞΗ….
    ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ !!!! ΞΕΝΙΑ , ΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!!( ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ…)ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ !!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ…ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ…ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΟΛΛΑ…ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ. Ε!!! ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ
    ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ!!!!

  3. Εγώ πληρώνω δημοτικά τέλη για καθαριότητα και θα πάω να βγάλω ασπροπρόσωπους του τεμπελχανάδες πας Καλά στην Κοζάνη ζεις δεν αξίζει να κάνεις τίποτα αυτή η πόλη έχει κατάρα δε βλέπεις τα χάλια της όλοι οι άρχοντες κοιτάνε να φουσκώσουν της τσέπες τους δεν τους καίγεται καρφί και θα νοιαστώ εγώ για το ξενια πας καλά.

  4. ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΣΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Σ’ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΞΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ…ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ!!!!ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ????ΑΦΟΥ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΠΑΥΟΝΤΑΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ….ΑΣ ΠΑΝΕ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ….ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΟΝΕΣΟΥΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΚΕΙ!!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.