Έφτασαν στο Βελβεντό οι πρώτοι 51 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες



Έφτασαν τα πρώτα 51 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από δομές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας σε ξενοδοχείο του Βελβεντού Κοζάνης, που για πρώτη φορά θα φιλοξενηθούν 71 παιδιά από 14 έως 18 ετών.

Μετά από σχετικό αίτημα της διεύθυνσης του ξενοδοχείου στο Υπουργείο Μεραναστευτικης πολιτικής και την έγκρισή του, τα προσφυγόπουλα που έφτασαν στην περιοχή με καταγωγή από την Συρία, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν και την Αίγυπτο θα φιλοξενηθούν για 2 μήνες.

Στο ξενοδοχείο ήδη έχουν φτάσει άτομα από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ενώ την συνολική ευθύνη της φιλοξενίας των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων θα έχει η ΜΚΟ «Solidarity Now» που ήδη έχει ανακοινώσει την προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού συνολικά 35 ατόμων από την περιοχή.

Η κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια της ΜΚΟ, «αλληλεγγύη τώρα», μιλώντας στην ΕΡΤ για την 2μηνη φιλοξενία, τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη υποστήριξης των παιδιών που είναι ταλαιπωρημένα, από το δύσκολο ταξίδι. Στάθηκε στην σημαντικότητα της εκπαίδευσής τους για το δικό τους καλύτερο αύριο, που θα αντιμετωπίσουν ως πολίτες την ζωή. Τα προσφυγόπουλα πάντως χαίρονται την φιλοξενία προς στιγμήν και ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο.

Κάποιοι κάτοικοι του Βελβεντού είναι θετικοί, ενώ άλλοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την συμβίωση και ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, αναφέρθηκε στην φιλοξενία τους, με την ένσταση ότι δεν γνώριζε η Δημοτική Αρχή για την έλευσή τους.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η συζήτηση στην τοπική κοινωνία για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία στη διάρκεια της διαμονής τους, με ζητούμενο την καλύτερη δυνατή συνύπαρξη.

ΕΡΤ Κοζάνης – Δ. Αμαραντίδου

13 σχόλια στο άρθρο “Έφτασαν στο Βελβεντό οι πρώτοι 51 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες

    1. Ντροπή! Μ.Κ.Ο. Του Σόρος! Και
      Μαϊμού πρόσφυγες πολέμου. Από χώρες όπως η Αίγυπτο , και το Μπανγκλαντές. Γελάνε και οι πέτρες.

  1. Προσφυγοπουλα…μας πεισατε…το νόμιμο δουλεμπόριο των ΜΚΟ, με τους δήθεν αλληλέγγυους που δουλευουν κ πληρωνονται αδρά κ είδαν άσπρη μέρα!!!

  2. Στον 14.30!το συμπαν εχει ορια ο φασισμος σου παραεκκλησιαστικο καταλοιπο δεν εχει ορια!
    Ως ποτε θα μισειτε τους αλλους ανθρωπους,τις αλλες φυλες,τα αλλα χρωματα!στερημενοι απο την φυση και την ζωη,ο σεξισμος σας το βραβειο σας!

    1. Τι πίνεις και δεν μας δίνεις; Που ζεις; Προφανώς στον κόσμο σου. Δεν μισούμε τους μετανάστες απλά και μόνο γιατί είναι άλλης φυλής. Αλλά όταν δεν σέβονται την φιλοξενία μας, τότε υπάρχει πρόβλημα. Αποδεδειγμένα είχαμε όλη την κάνω διάθεση να βοηθήσουμε, αλλά όταν σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο δεν σέβονται τον ντόπιο πληθυσμό, αλλά προκαλούν και εγκληματουν, τότε αυτοί είναι το πρόβλημα. Δεν μπορείς να έρχεσαι εδώ για καλύτερη ζωή και να συμπεριφέρεσαι σαν ζώο. Δεν έχω καμία υποχρέωση να σε σεβαστώ αν εσύ πρώτα δεν σέβεσαι εμένα.

      1. 28 Σεπ 2020
        Οι μάσκες έπεσαν! «Χειροπέδες» σε μέλη τεσσάρων ΜΚΟ στην Μυτιλήνη που εμπλέκονται σε διεθνές κύκλωμα δουλεμπορίας
        Στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος δουλεμπορίας στη Λέσβο στο οποίο εμπλέκονται συνολικά τέσσερις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) προχώρησε η Αστυνομία. newsbreak.gr

        ο λόγος για τα ………προσφυγόπουλα !!!!!!! (συγγνώμην για τους λαθροεισβολείς)

      2. «Σκοτεινές» ΜΚΟ: Σκάναραν το Λιμενικό, είχαν χάρτες της Μόριας, μιλούσαν με Τουρκία, κατηγορούνται για κατασκοπεία, Έθνος 28-9-20

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.