Καταγγελία της ΚΝΕ για τρομοκράτηση μαθητών σε σχολεία της Κοζάνης – «Διευθυντές απειλούν με παρέμβαση Εισαγγελέα και Αστυνομίας σε περίπτωση κατάληψης»



Κανένας μόνος του απέναντι στον αυταρχισμό!

Καταγγέλλουμε την συνεχή προσπάθεια τρομοκράτησης μαθητών των σχολείων της Κοζάνης. Πιο συγκεκριμένα, ενώ πληθαίνουν οι φωνές αντίδρασης σε κάθε σχολείο της Κοζάνης για την εκρηκτική κατάσταση που βιώνουν οι μαθητές με το άνοιγμα των σχολείων, σε αρκετά σχολεία της πόλης διευθυντές απειλούν με παρέμβαση Εισαγγελέα και Αστυνομίας σε περίπτωση κατάληψης (3ο Γυμνάσιο, 1ο Γυμνάσιο). Επιπλέον, το πρωί της Τετάρτης 23/9, μετά από παρέμβαση της Διευθύντριας του 1ου Γυμνασίου, δυνάμεις της Αστυνομίας ζητούσαν στοιχεία από μέλη της ΚΝΕ που βρισκότανε έξω από το σχολείο.

Τις τελευταίες μέρες, μαθητές από εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην πόλη μας, διεκδικούν αγωνιστικά ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας τους και των δικαιωμάτων τους στη μόρφωση.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι η εκπαιδευτική διαδικασία θα άρχιζε φέτος με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών και χωρίς ελλείψεις, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία, μάθημα σε αίθουσες «κλουβιά» που σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζεται η αποφυγή του συνωστισμού, με τμήματα με 25 και 30 μαθητές. Στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό καθαριότητας. Και όλα αυτά, φέτος, πρώτη χρονιά εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων για την Α’ Λυκείου, μέτρο που κάνει το σχολείο ακόμη χειρότερο για τους μαθητές.

Λίγα μόνο από τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στην Κοζάνη είναι τα εξής:
● Στο 2ο ΕΠΑΛ οι μαθητές αλλάζουν αίθουσα από ειδικότητα σε γενικής χωρίς να υπάρχει κανένας καθαρισμός στα εργαστήρια γιατί οι καθαρίστριες που υπάρχουν δεν επαρκούν!
● Σε όλα τα σχολεία και ειδικά σε 6ο Γυμνάσιο, 2ο ΕΠΑΛ, 1ο ΓΕΛ έρχονται πολλοί μαθητές από τα χώρια της περιοχής, με λεωφορεία τα οποία είναι “φίσκα”. Δεν έχει μπει ούτε ένα παραπάνω δρομολόγιο για να εξυπηρετηθούν οι μαθητές, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται με εργαζόμενους που πάνε εκείνη την ώρα στη δουλειά τους
● Σε κανένα ΕΠΑΛ δεν έχουν δοθεί βιβλία ειδικότητας!
● Στο 3ο ΓΕΛ οι μαθητές κάθονται 2-2 ανά θρανίο γιατί δεν υπάρχουν θρανία ώστε να κάθονται ένας-ένας

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, οι μαθητές διεκδικούν προσλήψεις καθηγητών, 15 μαθητές ανά τάξη, εξασφάλιση αιθουσών, προσλήψεις σε προσωπικό καθαριότητας, την απόσυρση της Τράπεζας Θεμάτων.

Η απάντηση της κυβέρνησης έρχεται από τη μια με συκοφάντηση του αγώνα των μαθητών όλης της χώρας, ταυτίζοντας τις κινητοποιήσεις των μαθητών για τα δίκαια αιτήματά τους με τους διαφόρους «αρνητές μάσκας». Από την άλλη, χρησιμοποιεί την καταστολή , προσπαθώντας να τους τρομοκρατήσει. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι παρεμβάσεις εισαγγελέων, Δημάρχων και Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Όσο και να επιδιώκει η κυβέρνηση να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στα σχολεία που αγωνίζονται για τα αυτονόητα, η προσπάθειά της δεν θα περάσει.

Αυτό που λείπει από τα σχολεία σήμερα δεν είναι οι δυνάμεις καταστολής και η τρομοκράτηση, αλλά η επαρκής χρηματοδότηση για να λυθούν προβλήματα, όπως οι ελλείψεις καθηγητών, προσωπικού καθαριότητας, αιθουσών για να μην στοιβάζονται σε 25άρια τμήματα.

Αυτό που χρειάζονται οι μαθητές δεν είναι οι εισαγγελείς και ο αυταρχισμός αλλά η προστασία της υγείας τους, η ολόπλευρη μόρφωση και ο ελεύθερος χρόνος που εξαφανίζονται ανάμεσα στο σχολείο-εξεταστικό κέντρο και τα πανάκριβα φροντιστήρια!

«Νομιμότητα» στον αγώνα των μαθητών δίνουν τα δίκαια αιτήματά τους για «μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή».
Να σταματήσει η τρομοκράτηση των αγωνιστών μαθητών!

Να ικανοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματα των μαθητών!

Τομεακό Συμβούλιο
Κοζάνης

3 σχόλια στο άρθρο “Καταγγελία της ΚΝΕ για τρομοκράτηση μαθητών σε σχολεία της Κοζάνης – «Διευθυντές απειλούν με παρέμβαση Εισαγγελέα και Αστυνομίας σε περίπτωση κατάληψης»

  1. Σε ολες τις Ευρωπαικες χωρες η καταληψη σχολειου απαγορευεται και επεμβαινει η αστυνομια.
    Επισης και στην παλαι ποτε Σοβιετικη Ενωση ισχυε το ιδιο.
    Αλλα ξεχασα,εμεις δεν ειμαστε Ευρωπαικη χωρα.
    Παριστανουμε οτι ειμαστε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.