Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή: «Η Κοζάνη δεν μπορεί να διατηρήσει τη σχολή εκπαίδευσης πιλότων στο αεροδρόμιο της»



Του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Τον κ. Υπουργό Υποδομών
ΘΕΜΑ. «Η Κοζάνη δεν μπορεί να διατηρήσει τη σχολή εκπαίδευσης πιλότων στο αεροδρόμιο της»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Το υποστελεχωμένο αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Κοζάνης, συμφώνα με τα τοπικά ΜΜΕ, έχει ανάγκη βελτίωσης των κτηριακών υποδομών του. Λειτουργεί, μόνο έξι ώρες την ημέρα και δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις λειτουργικές ανάγκες του αεροδρομίου. Σύμφωνα με τα ως άνω δημοσιεύματα, η σχολή εκπαίδευσης πιλότων που λειτουργεί στο εν λόγω τοπικό αεροδρόμιο της πόλης, έχει έναν ικανό αριθμό μαθητευόμενων. Ο περιορισμένος αριθμός πτήσεων που παρέχει το εν λόγω αεροδρόμιο, όμως, έχει ως συνέπεια να ελαττώνεται συνεχώς ο αριθμός των εκπαιδευόμενων πιλότων. Εξ αιτίας του τελευταίου, οι εκπαιδευόμενοι αναγκάζονται, ενώ έχουν φτάσει σε ένα καλό επίπεδο εκπαίδευσης, να συνεχίσουν την εκπαίδευση του σε άλλο αεροδρόμιο της χώρας, στερώντας από την πόλη της Κοζάνης οικονομικά οφέλη αλλά και θέσεις εργασίας στην μεταλιγνιτική περίοδο, που τόσο ανάγκη έχει η πόλη.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί,

Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να βελτιωθούν, τόσο οι υπάρχουσες κτηριακές υποδομές, όσο και οι συνθήκες λειτουργιάς του αεροδρόμιου «Φίλιππος» της Κοζάνης;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.