Κατάληψη στο 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας – Τα αιτήματα των μαθητών



Στην κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν από το πρωί οι μαθητές του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Πτολεμαΐδας, διεκδικώντας την επίλυση σειράς αιτημάτων, ορισμένα από τα οποία είναι χρόνια, ενώ συζητούν τη δυνατότητα επαφής με άλλα σχολεία για συμπαράσταση, όπως λένε, στον αγώνα τους.

Οι μαθητές κάνουν λόγο για ελλιπή μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοιό, αφού, όπως υποστηρίζουν, δεν υπάρχουν αντισηπτικά στις αίθουσες, ενώ όποιος δεν έχει μάσκα παίρνει απουσίες.

Κάνουν λόγο για κατεστραμμένο εξοπλισμό, ανεπάρκεια αιθουσών -χαρακτηρίζοντας «άθλια» την κατάσταση με το κτιριακό-, ενώ αναφέρουν ότι δεν έχουν παραλάβει ακόμη τα βιβλία τους. Αύριο θα εκλέξουν Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο και θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Εορδαίας, με αίτημα να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματά τους. Το 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, που συστεγάζεται με το 2ο ΕΠΑΛ, λειτουργεί κανονικά.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

2 σχόλια στο άρθρο “Κατάληψη στο 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας – Τα αιτήματα των μαθητών

  1. Αυτοι που εχουν κανει την καταληψη και ειναι ολοι μαζι φορανε μασκες και παιρνουν τα απαραιτητα μετρα?
    Ελλαδα η χωρα της ατελειωτης υποκρισιας και γελοιοτητας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.