Ενημερωτικό σημείωμα για τα Αναδρομικά από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης



Συνάδελφοι- σες ,

Το σωματείο μας σας ενημερώνει ότι, έχει εκδοθεί από την Ομοσπονδία μας ένα 6 σέλιδο ενημερωτικό σημείωμα, όπου μας ενημερώνει αναλυτικά και με παραδείγματα τι ακριβώς συμβαίνει γύρω από την «επιστροφή των αναδρομικών».

Το σημείωμα εστιάζει: α. Στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που δεν εφαρμόστηκαν από καμία κυβέρνηση, β. Στον νόμο Κατρούγκαλου, που κατοχύρωσε συνταγματικά όλες τις περικοπές των προηγούμενων νόμων και πρόσθεσε νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, γ. Στην εκμετάλλευση της όλης υπόθεσης από μεγαλοδικηγορικά γραφεία, εργατολόγων, ΜΜΕ, συμβιβασμένων συνδικαλιστών σε συνταξιουχικά σωματεία, ωθώντας τους συνταξιούχους να κάνουν αγωγές, δ. Στις υποσχέσεις υπουργών που διαβεβαίωναν ότι «…δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους θεσμούς για την πληρωμή των αναδρομικών, καθώς δεν πρόκειται για κάποια μόνιμη αύξηση στις συντάξεις» και ότι «η χώρα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους» κ. Σταϊκούρας 26/7/2020.

Επίσης , συμπεραίνει ότι μια δικαστική απόφαση δεν υποχρεώνει την κυβέρνηση να την υλοποιήσει καθώς και ότι είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και μόνο, κι αυτή μπορεί να προέλθει από την αγωνιστική παρέμβαση . Άρα, κακώς γίνονταν και γίνονται αγωγές.

Ακόμη, βάζει στο τραπέζι συγκεκριμένη πρόταση με ποσά και ποσοστά, όπου μπορεί η κυβέρνηση να αποδώσει σε 1.3 εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχους, που παίρνουν κύρια σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ τα αναδρομικά τους.

Τέλος, καταλήγει στο γεγονός ότι το συνδικαλιστικό κίνημα των συνταξιουχικών οργανώσεων που αγωνίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν βγάζει από το κάδρο των απαιτήσεών του κανένα αίτημα για την δικαίωσή μας, δεν αποδέχεται τη λογική του «ό γέγονε, γέγονε», συνεχίζει στην ίδια αγωνιστική κατεύθυνση.

Συνάδελφοι,

Επειδή η ενημέρωσή σας δεν μπορεί να γίνει με τα γνωστά μέτρα του καταστατικού μας , δηλ. της συνέλευσης ή της σύσκεψης, λόγω της κατάστασης με την πανδημία, σας καλούμε να περάσετε από τα γραφεία του σωματείου μας (ισόγειο Εργατικού Κέντρου Κοζάνης) και να προμηθευτείτε το 6 σέλιδο σημείωμα της ομοσπονδίας μας. Η διανομή του θα γίνεται καθημερινά 10-12 π.μ., εκτός Σαββατοκύριακου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.