Κατά πλειοψηφία η παραχώρηση Δημοτικών εκτάσεων Μαυροδεντρίου για φωτοβολταϊκά – Διαμαρτυρία από κατοίκους και τοπικές αρχές του Μαυροδεντρίου

Κατά πλειοψηφία αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, δια περιφοράς, με 26 ψήφους υπέρ και 10 κατά, την παραχώρηση χορτολιβαδικών εκτάσεων σε ιδιωτικές εταιρίες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο Μαυροδέντρι στα Κοίλα και στα Σιδερά.

Δύο δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης διαφοροποιήθηκαν σε ό,τι αφορά στην απόφαση για το Μαυροδέντρι -η Ελπίδα Κοϊμτζίδου ψήφισε «όχι», και λευκό ο Αναστάσιος Σιδηράς, με θετική την ψήφο τους για τις εκτάσεις Κοίλων και Σιδερών όπου οι αποφάσεις των προέδρων ήταν θετικές.

Υπέρ της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, με θετική ψήφο οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Ιωαννίδης και Κώστας Κουρού από την παράταξη του Λευτέρη Ιωαννίδη. «Ναι» ψήφισαν οι παρατάξεις Βαγγέλη Σημανδράκου και Κυριάκου Μιχαηλίδη, ενώ δε συμμετείχαν στη διαδικασία οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως και ο Κωνσταντίνος Κύργιας. Αναμένεται η απόφαση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Νούλας Τουμπουλίδου, για τις ψήφους της παράταξης του Φώτη Κεχαγιά, καθώς παρήλθε ο χρόνος της αποστολής e-mail, όπως έγινε γνωστό.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα το μεσημέρι σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Κοζάνης προχώρησαν κάτοικοι και τοπικές αρχές του Μαυροδεντρίου που αντιδρούν στην παραχώρηση των κοινοτικών εκτάσεων, ζητώντας να ακουστεί η γνώμη της τοπικής κοινωνίας η οποία λέει «όχι» στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής.

ΕΡΤ Κοζάνης-Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.