Συνεδρίασε η Επιτροπή Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Την Παρασκευή 18/9/2020 και ώρα 14:00, στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με αντικείμενο συζήτησης το κείμενο διαβούλευσης Master Plan για την απολιγνιτοποίηση.

Από τον προεδρεύων της επιτροπής Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Νίκο Λυσσαρίδη τέθηκε προς συζήτηση το θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Συζήτηση του Master Plan για την απολιγνιτοποίηση (Εισηγητής:κ. Κιάνας Στέργιος, Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακής Μετάβασης Δυτικής Μακεδονίας).

O κ. Στέργιος Κιάνας, Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακής Μετάβασης, στην εισήγηση του, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της επιτροπής, στα πλαίσια του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης, πραγματοποίησε περιληπτική παρουσίαση με σκοπό την ενημέρωση των μελών. Στην παρουσίαση τέθηκαν οι βασικοί άξονες και κατευθύνσεις του Σχεδίου.

Ακολούθησαν ερωτήσεις των μελών προς τον Εισηγητή και δόθηκαν διευκρινήσεις επί του σχεδίου.

Στη συνέχεια κάθε μέλος παρουσίασε τις απόψεις του. Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση στην οποία ακούστηκαν και καταγράφηκαν όλες οι απόψεις και οι ανησυχίες από τα μέλη της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της επιτροπής κ Νικόλαος Λυσσαρίδης, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και υπέδειξε την ανάγκη για προτάσεις, ενέργειες και λύσεις με κοινό παρονομαστή το κοινό όφελος αυτού του τόπου. Με τη σύμφωνη γνώμη των μελών δεσμεύτηκε για μια επερχόμενη συνάντηση της επιτροπής για το άμεσο μέλλον, όπου η κάθε πλευρά θα εκφέρει συγκεκριμένες προτάσεις και υποδείξεις για το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.